2 december 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Nieuws uit de skigebieden van Tsjechië

In de wintersportgebieden van Tsjechië wordt al jaren gewerkt om de voorzieningen en faciliteiten te verbeteren. Afgelopen jaar werd er bijna 35 miljoen euro geïnvesteerd in oa. nieuwe skiliften, pistes en sneeuwkanonnen. Ook dit jaar zijn er weer tal van vernieuwingen in de skigebieden van het Reuzengebergte, het Adelaarsgebergte, het IJzergebergte en het Ertsgebergte. Terwijl de wintersportmogelijkheden steeds uitgebreider worden, blijven de prijzen ouderwets laag. Wintersport in Tsjechië is echt zo gek nog niet!

SkiResort Černá Hora- Pec

SkiResort Černá Hora- Pec is de grootste skiregio van Tsjechië en bestaat uit de skigebieden Jánské Lázně, Pec pod Snezkou, Černý Důl, Velká Úpa en Svoboda nad Úpou. In totaal heb je hier de beschikking over 41 kilometer aan pistes. In de afgelopen jaren zijn er onder meer twee nieuwe liften aangelegd en is er een buslijn (met sneeuwmobiel) gekomen die de skigebieden met elkaar verbindt. Voor komende winter staat de opening van vier nieuwe kinderparken en twee skischolen inclusief verhuur gepland. In Pec pod Sněžkou is het mogelijk om dit winterseizoen zelf een wedstrijd te organiseren. SkiResort LIVE kan op de piste Javor 3 een op maat gemaakte wedstrijd, bijvoorbeeld een slalom parcours, verzorgen.

Cerna Hora

SkiResort Klínovec

In de rij staan bij de kassa voor je skipas is in SkiResort Klínovec verleden tijd. Afgelopen seizoen werd de online verkoop van skipassen in Klínovec in het Ertsgebergte opgestart en voor deze winter is dit proces verbeterd. Daarnaast zijn de blauwe pistes aan de noordzijde van het gebied aangepakt. Deze zijn breder gemaakt en kunnen door nieuwe sneeuwkanonnen beter worden besneeuwd.

SkiResort Lipno

Skigebied Lipno-Kramolin staat te boek als zeer familievriendelijk. Zowel de allerkleinsten, als de wat oudere kinderen kunnen zich hier vermaken. Leren skiën doen de kids in het Bambine Park, waar mascotte Fox de Vos een oogje in het zeil houdt. Het kinderpark is verder uitgebreid en verbonden met de pistes Promenádní en Lišák Fox.

SkiResort Lipno

SkiArena Jizerky

Skiregio Jizerky ligt in het IJzergebergte in het noorden van Tsjechië en bestaat uit drie skigebieden die met elkaar verbonden zijn door middel van een skibus. Tanvaldský Špičák beschikt vanaf skiseizoen 2016/2017 over een grotere parkeerplaats, verbeterde pistes en een nieuw terras bij het restaurant op de top van de Špičák. In de skigebieden Severák en Bedřichov is geïnvesteerd op het gebied van kunstsneeuw.

Monínec

Een citytrip naar Praag combineren met een dagje skiën? Het skigebied Monínec ligt op slechts 70 km afstand en is vanaf dit jaar nog sneeuwzekerder. Dankzij een nieuwe kunstsneeuwinstallatie, die ook boven nul sneeuw kan produceren, kan er eerder en langer worden geskied. Wanneer je je skipas online koopt profiteer je van de nodige korting.

Moninec

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.