Skip to navigation Skip to main content

6x toffe skihelmen voor dames onder de €130,-

Skiën en snowboarden doe je met een helm op. Punt. Nog geen tien jaar geleden sjeesde iedereen nog naar beneden zonder hoofdbescherming, maar die tijd is helemaal voorbij. Gelukkig maar, want het is behoorlijk gevaarlijk om je zonder helm op de pistes te begeven. Hoofdletsel is niet per se het meest voorkomende letsel bij wintersporters, maar de gevolgen van een val op je hoofd zijn vaak heel heftig. Geprepareerde sneeuw is keihard, en op een hersenschudding zit je tijdens je wintersportvakantie echt niet te wachten. Daarom zes toffe skihelmen voor jou op een rijtje.

#1. Atomic Affinity LF W

Deze mooie witte van Atomic is ideaal voor de all mountain skiër. De helm heeft een ABS hard shell en een zachte binnenkant. De binnenkant heeft een speciale Live-Fit technologie, waardoor de helm helemaal naar de vorm van je hoofd gaat staan. Nog een voordeel, de voering kun je in de was doen! Het voordeel van het hebben van een witte helm, is dat deze bij elk skipak past. De helm is tijdloos, stoer en comfortabel. Dankzij de ventilatiegaten krijg je het niet al te warm en met behulp van de speciale clip achterop kun je de skibril er gemakkelijk op bevestigen. Liever geen wit? De helm is er ook in het zwart.

Atomic - €125,95

#2. Roxy Powder Powder

Ow yes! Kíjk nou even wat een pareltje van een helm dit is. Roxy flikt het altijd weer qua toffe designs en printjes. De helm is lichtgewicht en voorzien van een clip waarmee je je skibril goed kunt bevestigen. Als je een skibril hebt, is het wijs om deze mee te nemen als je gaat shoppen voor een nieuwe helm. Ook de allerbeste helm kan vreselijk knellen op je hoofd in combinatie met een verkeerde skibril.

Roxy - €95,95

#3. Spex Vanguard

Hoewel je in je hoofd vaak gelijk bezig bent met ’past deze helm bij de rest van m’n outfit’, is het ook erg belangrijk dat je helm goed zit. Doe het vooral rustig aan als je shopt voor een nieuwe helm. Zit ’ie niet te los? De helm mag namelijk absoluut niet verschuiven op je hoofd. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Dankzij de verstelbare unit in deze helm, kan het haast niet anders dat ’ie als gegoten op je hoofd past. Mooi meegenomen: dit fijne helmpje ook nog eens in de aanbieding

SPEX - €41,99

#4. Brunotti Havoli 4

Je doet er goed aan om een helm te kopen die voorzien is van de code CE EN 1077; alleen dan weet je zeker dat de helm voldoet aan de minimum veiligheidseisen. Als je naar links en rechts kijkt met een helm op je hoofd, moet je vrij zicht hebben. Zodra je zicht beperkt wordt door je helm, kun je beter op zoek gaan naar een andere. Logisch, want een dode hoek kun je niet gebruiken als je met volle vaart van een piste naar beneden glijdt. Fijn van deze Brunotti helm is de verstelbare pasvorm. Zo kun je de helm strakker of losser zetten. De oorpads zijn verwijderbaar, al zou ik niet weten waarom je dat zou willen. Zo lekker warm!

Bruntotti - €99,95

#5. Julbo Geisha

Deze helm is alleen online te koop, dus voordat je ’m bestelt, moet je goed je hoofdmaat weten. Deze bereken je door de omtrek van je hoofd te meten met een flexibel meetlint. Heb je deze niet, gebruik dan een touwtje om de omtrek van je hoofd te bepalen; dan kun je achteraf het touwtje opmeten. Meet je hoofd rond het grootste gedeelte van de achterhoofd tot direct boven je wenkbrauwen. Het aantal centimeters is je hoofdmaat.

De oorpads van deze helm zijn (je ziet het op de foto zelfs al) superzacht. Een waar genot voor de oortjes. Maar, hoe fijn en warm die oorpads ook zijn, je moet met een helm op je koppie natuurlijk nog wel in staat zijn om iets te horen. Let daar dus ook even goed op tijdens de jacht. Niet zo'n fan van paars? De helm is er ook in het wit.

Jumbo Geisha - €94,95

#6. Roxy Avery

Na iedere heftige val moet de helm in principe vervangen worden. Het dempende materiaal in de helm is na een harde klap namelijk zo heftig beschadigd dat je hoofd niet meer beschermd wordt. Dat betekent niet dat je zonder harde val de rest van je leven met één helm kunt doen. Bij normaal gebruik moet je om de vijf jaar je helm vervangen, omdat de dempingskracht van het materiaal in de loop der tijd minder wordt. Goed excuus om deze knapperd in huis te halen.

Roxy - €85,95

Wellicht ben je hier ook in geïnteresseerd:

178 - Winter - Janinke

Over Janinke

Vanaf het eerste moment dat Janinke op een besneeuwde piste stond, wist ze meteen: dit is liefde. De vers geprepareerde sneeuw, de frisse berglucht en de gezelligheid. Janinke kan nooit lang zonder wintersport.