16 november 2016 door Thijs in 'Nieuws''

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental start skiseizoen eerder

Een voor een melden de skigebieden dat de pistes eerder opengaan. Met de nodige hulp van moeder natuur en de 1700 sneeuwkanonnen kan ook de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental eerder aan het wintersportseizoen beginnen. Op 26 en 27 november 2016 openen de liften! Alleen in het weekend kan er van de pistes genoten worden. Vanaf 3 december gaat het skiseizoen definitief van start. Welke liften en pistes er precies geopend zijn is momenteel nog onzeker. In de SkiWelt is de pistedienst druk bezig met het prepareren van zoveel mogelijk pistes.

Opening eerder dan gepland

Wat een wereld van verschil met afgelopen seizoen! Er is meer dan voldoende sneeuw en ook de sneeuwkanonnen konden door de lage temperaturen hun werk doen. Dit heeft SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental doen besluiten om al op zaterdag 26 november aan het skiseizoen te beginnen. Na het weekend worden de pistes gesloten, waarna vanaf 3 december het skigebied iedere dag is geopend tot 2 april 2017.

Piste- en liftaanbod onzeker

Van welke pistes en liften je in het openingsweekend gebruik kunt maken is momenteel nog onzeker. Houd deze pagina van de SkiWelt in de gaten om op de hoogte te blijven van de geprepareerde pistes en geopende liften. Het ziet er naar uit dat een groot gedeelte van het pisteaanbod geopend gaat worden. De skibully’s zijn hard aan het werk om zoveel mogelijk pistes te prepareren.

Informatie SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een van de grootste en populairste skigebieden van Oostenrijk. Het uitgestrekte skigebied beschikt over 284 kilometer aan piste en 90 liften. Je kunt er prachtige dagtochten maken en beginners vinden er glooiende hellingen om op te leren skiën. Daarnaast wordt de SkiWelt geroemd om de gezellige sfeer. Er zijn 77 authentieke berghutten en de après-ski is beroemd. Alle voorwaarden voor een geslaagde wintersport zijn aanwezig in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.