22 november 2016 door Thijs in 'Wandelen''

Winterwandelen rond Oberstdorf

Rond Oberstdorf, het meest zuidelijke dorp van Duitsland, liggen 140 kilometer aan geruimde winterwandelwegen. Op de prachtige routes kun je optimaal genieten van het omringende berglandschap en de nabijgelegen dorpsdelen Rubi, Reichenbach, Schöllang, Kornau en Tiefenbach. Er zijn zowel wandelpaden in de skigebieden als glooiende routes door het dal. Oberstdorf beschikt over een van de grootste winterwandelnetwerken van de Alpen. Bovendien profiteer je tijdens de actieperiode van veel korting op een wandelvakantie in Oberstdorf.

Winterwandelen op 3 hoogteniveaus

In Oberstdorf heb je de mogelijkheid om op drie verschillende hoogteniveaus te wandelen. De paden in de skigebieden reiken tot boven de 2000 meter en liggen middenin het besneeuwde winterlandschap. Boven de dorpen wandel je door besneeuwde bossen. In het dal liggen zonnige wandelpaden die niet te veel hoogteverschil overbruggen en ook zeer geschikt zijn met kinderwagens.

Bewegwijzering
-Geel: routes door het dal, begaanbaar met normale schoenen
-Rood: routes met hoogteverschil en begaanbaar met stevige schoenen
-Blauw: goede schoenen, vaste pas en geen hoogtevrees

Greep uit het winterwandelaanbod

Een aanrader is de wandelroute door het Stillachtal. Deze route gaat onder meer langs de Heini Klopfer skischans en doet daarnaast het meest zuidelijke puntje van Duitsland aan. Tijdens de wandeling heb je een prachtig uitzicht op de Allgäuer hoofdkam. Een andere leuke wandeling is die naar de Freibergsee. De route gaat grotendeels door het bos en langs een zogeheten ‘energieplaats’. De kracht die van deze plek uitgaat schijnt een reactie van zelfgenezing in het menselijk lichaam te veroorzaken. Je kunt natuurlijk ook direct doorwandelen naar de oevers van het (bevroren) bergmeer. Ook de ‘Breitachklammrunde’ en ‘Vier-Flüsse-Tour’ zijn echte aanraders.

Greep uit het winterwandelaanbod

Sneeuwschoenwandelen Oberstdorf

Sneeuwschoenwandelen Oberstdorf

Als eerste sporen maken in de verse sneeuw en in stilte genieten van de omgeving? Met sneeuwschoenwandelen ga je stap voor stap door de diepe sneeuw in een landschap waar je anders nooit terecht had kunnen komen. Van gemoedelijke wandeling met de familie tot enerverende hikes voor het maken van off-piste afdalingen, het is allemaal mogelijk rond Oberstdorf. Iedere woensdag om 10 uur wordt er in langlaufstadion Ried een 4-uur durende beginnerscursus gegeven (€35,- inclusief materiaal).

Wandelingen met gids

Je kunt de wandelroutes van Oberstdorf ook ontdekken samen met een gids. Er worden vrijwel dagelijks wandelingen georganiseerd over verschillende routes. Zo leer je nog meer over de omgeving en kom je op plekken die je anders link had laten liggen. Tijdens de gegidste wandelingen kun je gratis gebruik maken van een Olympus fotocamera om de mooie momenten vast te leggen. De wandelingen met gids zijn gratis op vertoon van de Allgäu-Walser-Card.

Wandelingen met gids

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen