Skip to navigation Skip to main content

Wallis: een winters sprookje voor iedereen

7741 - Wallis: een winters sprookje voor iedereen (1)

Wallis is een regio van superlatieven. Maar liefst 45 vierduizenders, meer dan 2800 sneeuwzekere pistekilometers en volop mogelijkheden voor mensen die niet willen skiën. De bestemmingen verschillen behoorlijk van elkaar, van kleine charmante bergdorpjes tot grote internationaal bekende skidorpen. Doordat de skigebieden tussen de 1500 en 3000 meter hoogte gelegen zijn, hoef je je hier over de sneeuw geen zorgen te maken. In dit artikel delen we een paar bijzondere accommodaties in Wallis met je.

Waar slaap jij het liefst?

Wat is er fijner dan overdag te genieten van de sneeuw en zon en ’s avonds lekker te relaxen? Of je nu op de piste staat, een lange wandeling hebt gemaakt of een tocht op de slee, het is altijd fijn om daarna de sauna in te duiken of onderuit te zakken met een goed boek. In Wallis vindt iedereen een accommodatie die bij hem of haar past: van kleine bed & breakfasts, campings tot jeugdherbergen en luxe hotels.

wellnessHostel4000 (Swiss Lodge) in Saas-Fee

Een jeugdherberg met 5-sterren voorzieningen, dat is het wellnessHostel4000 in Saas-Fee. In dit bijzondere gebouw bevindt zich een 25 meter zwembad met uitzicht op de bergen, een adventure glijbaan en zwembad voor kids. De uitgebreide wellness beschikt over diverse sauna’s, stoombad, spa, fitnessruimte en biedt tevens massages. En laat je niet afleiden door de term ‘jeugdherberg’, niet alleen jongeren, maar ook families en groepen zijn hier welkom. Het wellnessHostel4000 ligt vlakbij de skiliften die toegang bieden tot ruim 100 km aan pistes. Wil je liever iets anders doen, dan zijn er 20 km aan winterwandelpaden geruimd en 8 km aan langlaufloipes geprepareerd.

Chalet Chocolat in La Tzoumaz

Chalet Chocolat ligt in het plaatsje La Tzoumaz, dat onderdeel is van Les 4 Vallées, het grootste skigebied van Zwitserland met meer dan 400 km aan afdalingen. Het sfeervolle chalet ligt op slechts 100 meter van de piste en hier kom je werkelijk niets tekort. Er zijn 6 slaapkamers, een open haard, een sauna, twee terrassen en een overweldigend uitzicht. Alles is ingericht met veel hout en oog voor details. Hier beleef je gegarandeerd een top wintersport met familie of vrienden.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.