11 november 2016 door Joris in 'Familie/kinderen''

Oberstdorf leent zich uitstekend voor een wintersport met de familie. Rond het zuidelijkste dorp van Duitsland liggen tal van kindvriendelijke skigebieden en andere faciliteiten voor kids. Hier vinden de jongste wintersporters ideale omstandigheden voor het maken van de eerste bochten. En mocht het een middagje slecht weer zijn, dan vallen er gelukkig nog genoeg andere dingen te doen! Van schaatsen in het Eissportzentrum tot proberen te ontsnappen uit een escape room. In dit weblog lees je alles over een wintersport met de familie in Oberstdorf.

Söllis Winterwelt op de Söllereck

Rond Oberstdorf liggen diverse skigebieden, maar kinderen voelen zich toch het meest thuis op de Söllereck-Höllwies. Het piste-aanbod is hier eenvoudig en kinderen krijgen alle ruimte om hun bochten te draaien. De oefenweide met lopende band is zonder skipas toegankelijk. Vanaf komend seizoen hebben kinderen ook de beschikking over ‘Söllis Winterwelt’. Dit kinderland is nog uitgebreider met een 15- én 60-meter lange lopende band, oefenlift en andere faciliteiten. De speeltuin is met de grote houten pistebully wordt een echte trekpleister. Voor de wat oudere kids is de ‘Allgäu Coaster’ een must-do!

Voordelige familieskipassen

Daarnaast is een wintersport met de familie in Oberstdorf ook nog eens heel goed betaalbaar. Families profiteren van veel voordeel op hun skipas. Een dagkaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost € 99,-. Wanneer je voor een 6-daagse familiepas kiest betaal je in totaal € 441,12 (€18,38 per persoon per dag). Vanaf komend seizoen is er ook de ‘ouderskipas’. Deze skipas is overdraagbaar tussen beide ouders, zodat zij om en om de zorg op een kind op zich kunnen nemen dat is geboren na 2011. Zo kunnen beide ouders om en om skiën en ben je een stuk flexibeler!

Uitstapjes naast de piste

Middagje geen zin om te skiën? Of slecht weer? In en rond Oberstdorf valt genoeg te ondernemen met de familie. Schaatsen in het Eissportzentrum, een rondleiding in de skischans en het skimuseum, of ontsnappen uit de escape room ‘The secret Key’. Voor alle leeftijden zijn er leuke uitstapjes. Wil je de omgeving van Oberstdorf ontdekken? Maak een ritje met de Alpenexpress of Oberstdorfer Marktbähnle, twee leuke toeristentreintjes. Wie liever een duik in het warme water neemt, kan uitwijken naar de Oberstdorf Therme. Kinderen zijn hier ook van harte welkom.

Bestemming voor jong & oud

Oberstdorf is een perfecte bestemming voor een wintersport met meerdere generaties. Zowel jong als oud kan zich vermaken in en rond deze veelzijdige bestemming. In de directe omgeving van Oberstdorf liggen diverse familievriendelijke skigebieden zoals Söllereck-Höllwies en Kanzelwand-Fellhorn. De wandelroutes rond Oberstdorf zijn stuk voor stuk begaanbaar met kinderwagens. Na het skiën kun je gezellig gaan rodelen, een bezoekje brengen aan de Iglu-Lodge of kennismaken met de snowbike. Het Duitse Oberstdof is zo gek nog niet voor families!

Bestemming voor jong & oud

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.