12 november 2016 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Hemsedal is één van de bekendste wintersportplaatsen in Noorwegen. Het veelzijdige skidorp ligt zo’n 3 uur ten noordwesten van hoofdstad Oslo. Hoewel Hemsedal maar een kleine plaats is, bruist het er van de wintersportactiviteiten. Je kunt hier niet alleen uitstekend skiën, maar ook onder meer langlaufen, wandelen, sneeuwscooter rijden, ijsklimmen en tochten maken met een paarden- of hondenslee. Hemsedal is gelegen in een imposant berggebied, dat ook wel de Scandinavische Alpen wordt genoemd. In dit weblog alles over Hemsedal en het bijbehorende skigebied.

Veelzijdig skigebied

Hemsedal heeft een stabiel winterklimaat en het wintersportseizoen duurt hier van november tot mei. Het pisteaanbod is gevarieerd en ligt direct boven het dorp. In totaal heb je hier de beschikking over meer dan 40 kilometer aan pistes die reiken tot een hoogte van 1450 meter. Zowel beginnende skiërs, als ervaren cracks kunnen in het veelzijdige skigebied uit de voeten. Kinderen vinden hier ideale voorwaarden om te leren skiën. Zo is er een uitgebreid kinderland met babyliften, speelkamer en dagopvang vanaf 6 maanden.

Veelzijdig skigebied

Snowparks voor ieder niveau

Wie de pistes niet genoeg uitdaging vindt bieden, kan uitwijken naar een van de drie funparks. Er is een mini park waar jonge kids kunnen leren freestylen, een blauw funpark (piste nr. 33) en een rood funpark (piste nr. 22). Voor nog meer actie zorgt de slalom arena, waar permanent je tijd kan worden gemeten op het parcours van een reuzeslalom. Ook de afdaling waar je snelheid wordt gemeten en de ski cross staan garant voor een verhoging van het adrenalineniveau.

Noors off-piste paradijs

Hemsedal staat te boek als hét off-piste paradijs van Noorwegen. Ook minder ervaren freeriders kunnen hier prima ervaring opdoen in het off-piste skiën. Ga op pad met een gids om de mooiste off-piste stroken te ontdekken en meer te leren over veiligheid en lawines. Er worden speciale off-piste pakketten aangeboden inclusief gids en lawinerugzak. Ga je zonder gids op pad, dan moet je zeker de afdaling van de Gummiskogen doen.

Snowparks voor ieder niveau

Meer dan alleen skiplezier

Niet alleen voor skiplezier zit je goed in Hemsedal. Er is meer dan 100 kilometer aan langlaufloipes en ook winterwandelaars kunnen zich hier uitleven. Andere leuke activiteiten die je in Hemsedal kunt ondernemen zijn onder meer huskysafari’s en paardensleetochten. Ook heb je hier de mogelijkheid om kennis te maken met ijsklimmen, fatbiken en sneeuwscooter rijden. Liever wat meer rust? Ga ijsvissen op een bevroren meer!

Eenvoudig bereikbaar

Hemsedal is eenvoudig bereikbaar via een directe KLM vlucht van Schiphol naar Oslo. Via de ‘toegangspoort tot winters Noorwegen’ is het nog een goede 3 uur rijden met een shuttle bus of huurauto. De vanaf prijs voor een retourticket is € 99,- exclusief € 10,- boekingskosten. Een accommodatie in Hemsedal is eenvoudig te vinden via TUI. Kies bijvoorbeeld voor Aparthotel Fanitullen, ruime appartementen in het centrum van Hemsedal.

Ben jij wel eens in Hemsedal op wintersport geweest? Zo niet, dan moet je dit zeker eens overwegen!

Snowplaza

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen