1 november 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Skibewijs voor blauwe, rode en zwarte pistes

Vanaf de start van het skiseizoen kun je in de Tiroler Zugspitz Arena een skibewijs behalen. In het skigebied vlakbij de Duitse grens kan voor ieder type piste ‘een papiertje’ worden gehaald. De skischolen bieden skillessen aan voor verschillende niveaus: voor groen, blauw, rood en zwarte pistes. Mocht je de piste niet succesvol kunnen afleggen na afloop van de cursus, dan krijg je je geld terug. Op deze manier moet het maken van de eerste meters op de ski’s, of het weer beginnen met skiën een succes worden. Snowplaza brengt je op de hoogte van het skibewijs in de Tiroler Zugspitz Arena en geeft je tips om beter te leren skiën.

Piste voor piste leren skiën

Veel wintersporters die (na een lange tijd weer) beginnen met skiën zijn bang. Om de angst van deze groep wintersporters weg te nemen, biedt de Tiroler Zugspitz Arena het ‘skibewijs’ met geld terug garantie aan. Afgelopen winter was dit al mogelijk voor de rode pistes, maar daar komt door het succes deze winter ook de groene, blauwe en zwarte variant bij. Bij de skischolen van Lermoos, Ehrwald, Berwang en Biberwier ben je aan het goede adres om stapje voor stapje te leren skiën.

Instappen op je eigen niveau

Het skibewijs is in een handzaam formaat vormgegeven en voorzien van de naam en handtekening van de skischool en de skileraar. Garanties biedt het skibewijs niet, het zegt alleen dat je onder begeleiding van een skileraar een bepaald type piste kunt afdalen. De skicursussen kunnen per type piste of als een pakket worden geboekt. Wie voor de eerste keer op de ski’s staat begint met groen. Wintersporters die al ervaring hebben, kunnen groen en blauw overslaan en met rood beginnen.

Met welk skibewijs zal ik beginnen?

Groen: Onder het motto ‘een succesvolle start’ beginnen de deelnemers van het groene skibewijs met het maken van de eerste bochtjes en leren remmen.

Blauw: Het blauwe skibewijs gaat van start met het skiën in een ‘pizzapunt’. Er wordt geoefend met het maken van bochten, glijden, remmen en rutschen.

Rood: Op de rode piste heeft men de beginselen van het parallel skiën onder de knie en komt de stokinzet erbij. Parallel skiën, kanten, draaien en balans staan op het programma bij het rode pistebewijs.

Zwart: Bij het zwarte bewijs wordt er sportief geskied op hoge snelheid en harde pistes. Steile afdalingen, tiefsneeuw, buckelpistes en freeriden komen tijdens deze expert cursus voorbij.

Met welk pistebewijs zal ik beginnen?

Skiles vanaf € 120,- per persoon

Het skibewijs is vanaf de seizoensstart (16 december) vanaf € 120,- per persoon te boeken. De cursus bestaat uit drie halve dagen van ieder twee uur. Wie liever met een privéleraar op pad gaat, boekt twee halve dagen van ieder twee uur voor € 210,-. Aanmelding is mogelijk bij de skischool en er wordt geadviseerd je niveau niet te hoog in te schatten. Weer beginnen met skiën gaat eenvoudiger wanneer je de techniek stap voor stap opfrist. Zo krijg je weer vertrouwen in je eigen kunnen en boek je snel progressie.

Informatie over de Tiroler Zugspitz Arena

Dat het skibewijs wordt aangeboden door de Tiroler Zugspitz Arena is geen toeval. Het skigebied aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze staat te boek als zeer beginner- en familievriendelijk. De regio focust zich op wintersporters die lange tijd niet op de ski’s hebben gestaan. Het skigebied beschikt over ruim 130 km aan pistes, waarvan het grootste gedeelte niet al te lastig is. Ook de gletsjer op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, maakt onderdeel uit van dit pisteaanbod. Dit gletsjerskigebied is te bereiken met de Tiroler Zugspitzbahn vanuit Ehrwald.

Meer informatie voor beginners:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.