Skip to navigation Skip to main content

Zermatt bouwt hoogste 3S-Bahn ter wereld naar Klein Matterhorn

In Zermatt zijn ze begonnen met de bouw van de hoogste 3S-Bahn van de wereld. Hierdoor zal skiën in skigebied Matterhorn Ski Paradise voortaan nog comfortabeler worden. De moderne lift met een hogere capaciteit zal vanaf 2018 wintersporters nog sneller naar de 3820 meter hoge top van het Matterhorn Glacier Paradise brengen. Het miljoenenproject zorgt voor een tweede verbinding naar de top van de berg, vlakbij de grens tussen Zwitserland en Italië. Snowplaza brengt je op de hoogte van de bouw van de nieuwe 3S-Bahn op de flanken van de Matterhorn.

Nieuwe 3S-Bahn van 48 miljoen euro

Doel van het prestigieuze project is om bergstation Trockener Steg te verbinden met bergstation Matterhorn Glacier Paradise (Klein Matterhorn). Deze verbinding wordt werkelijkheid door de aanleg van een 3,6 kilometer lange lift. Ondanks de lastige bouwomstandigheden op de steile bergflank, zal het nieuwe bergstation aangelegd worden bij het al bestaande liftstation. Door middel van een 3 kilometer lange transportlift aan de Italiaanse zijde, wordt het bouwmateriaal aangeleverd. De bouwkosten van de nieuwe Matterhorn 3S-Bahn bedragen meer dan 52 miljoen Zwitserse Frank (ca. 48 miljoen euro). Door tijdens de komende twee zomerperiodes in totaal 200 dagen te bouwen, moet de lift voor het winterseizoen 2018/2019 klaar zijn.

Panoramacabines ontworpen door Pininfarina

De 25 cabines van de Matterhorn 3S-Bahn worden ontworpen door het bekende bureau Pininfarina. Tijdens de rit die 9 minuten in beslag zal nemen geniet je niet alleen van het uitzicht op de Matterhorn door de grote panoramaruiten, maar ook van de hoogste kwaliteit zitcomfort. Iedere cabine biedt plaats aan 28 personen. Met de nieuwe 3S-Matterhorn lift kunnen vervolgens 2000 personen per uur naar Klein Matterhorn vervoerd worden.

Cabines met een modern design

Zo gaat het nieuwe bergstation op Klein Matterhorn eruitzien

Feiten & Cijfers van de nieuwe 3S-Bahn in Zermatt

Alle informatie in een oogopslag

Bergstation:Klein Matterhorn Kabellengte: 7930 m
Hoogte bergstation: 3820 m Hoogteverschil: 900 m
Snelheid: 27 km/h Ritduur: 9 min.
Zitplaatsen per cabine: 28 Capaciteit: 2000 pers./uur
Aantal cabines: 25 Dalstation Trockener Steg Matterhorn

Praktische informatie over skigebied Matterhorn Glacier Paradise

Naast eindeloze pistes vinden wintersporters in het het skigebied op de flanken van de Matterhorn (4478 m) drie gletsjers, tal van skihutten, het beroemde skidorp Zermatt en vijf skigebieden (Rothorn, Gornergrat, Matterhorn Glacier Paradise, Breuil Cervinia en Valtournenche). Wintersporters hebben hiermee de beschikking over 360 kilometer aan pistes die zowel in Zwitserland als Italië liggen. De nieuwe 3S-Bahn naar Klein Matterhorn is ideaal voor skiërs die houden van carven, de pistes van het Matterhorn Glacier Paradise zijn hier ideaal voor.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.