2 november 2016 door Miranda in 'Algemeen''

Chill or thrill in Zwitserland

De Zwitserse winter staat dit jaar helemaal in het teken van 'chill or thrill'. Wat doe jij liever tijdens je wintersport, relaxed van de piste skiën en daarna in de wellness plonsen? Of zoek je een flinke adrenalinekick door bijvoorbeeld op een fatbike van de berg te fietsen. In Zwitserland kan het allebei; inspanning en ontspanning. In dit weblog nemen we je mee naar het land met misschien wel de mooiste bergen van de Alpen. Wij zijn stiekem wel een beetje #inLOVEwithSWITZERLAND, en jij?

#inLOVEwithSWITZERLAND

En waarom wij een beetje verliefd zijn op Zwitserland, dat laat Bruno - de nieuwe held in de commercial van Zwitserland - heel duidelijk zien. Je kunt er de meest spectaculaire activiteiten ondernemen, maar ook gewoon heerlijk niets doen en genieten van de zon en de bergwereld.

Thrill: fatbiken in het Berner Oberland

Wil je een keer iets anders doen dan skiën en houd je van fietsen? Dan is een tochtje op een fatbike misschien wel iets voor jou. In het Berner Oberland wordt deze nieuwe en populaire sport op diverse plekken aangeboden. Kun jij fietsen? Dan kun je ook fietsen in de sneeuw. Doordat de banden van een fatbike extra dik (fat) zijn, heb je een goeie grip op de sneeuw. Je kunt fietsen op vlakke stukken, maar zoek je meer spanning dan kun je ook afdalen op speciaal daarvoor aangelegde tracks. Bijvoorbeeld in Sunnbüel, hier kun je een fatbike huren en meenemen in de lift omhoog, om vervolgens een spectaculaire afdaling te maken. Ook heeft de fatbike al een eigen evenement: het Snow Bike Festival in Gstaad. Van 19 tot 22 januari vindt de 3e editie van dit festival plaats.

Thrill: fatbiken in het Berner Oberland

Chill: piste en spa in (een jeugherberg!) in Wallis

Wat is er fijner dan knallen op de piste en dan aan het eind van de middag de sauna induiken? Vanaf nu is dit niet alleen meer weggelegd voor mensen die een duur 4 of 5 sterren hotel boeken, want in Saas-Fee is de eerste jeugdherberg ter wereld geopend, wellnessHostel4000, met een wellness- en fitnesscomplex! En gasten van alle leeftijden zijn welkom in dit nieuwe en hypermoderne gebouw. Het geheel uit hout opgetrokken complex ligt op slechts 4 minuten lopen van de lift. Na het skiën lig je dus razendsnel in het 25 meter lange zwembad, de sauna of het stoombad. Als dat niet lekker chillen is...

Chill: piste en spa in (een jeugherberg!) Wallis

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.