Skip to navigation Skip to main content

Pitztaler Gletscher: 5 tips voor je wintersport (video)

Aan het einde van het Oostenrijkse Pitztal vertrekt het treintje naar de Pitztaler Gletscher. Op deze hoogste gletsjer van Tirol ligt een skigebied met ruim 20 km aan pistes. Dat lijkt (en is) misschien niet heel groot, maar het is wel een prachtig en uitgestrekt gletsjerskigebied. Door de hoge ligging is de sneeuwkwaliteit er meestal top en duurt het skiseizoen van september tot mei. De brede pistes zijn perfect voor minder geoefende skiërs, maar pas op voor de profi's die hier graag snelle carvebochten draaien. De Pitztaler Gletscher is absoluut een van mijn persoonlijke favorieten, mede omdat het hier nog redelijk rustig is. In deze video geven we je een beeld van het skigebied en 5 tips voor jouw wintersport op de Pizttaler Gletscher en het naast gelegen skigebied Rifflsee.

#1. Piste: rode nummer 36

Vanaf het bergstation van de Mittelbergbahn vertrekt de rode nummer 36. Dit is een relatief lange en heerlijke brede afdaling. Minder geoefende wintersporters kunnen hier fijn bochten draaien, terwijl gevorderden voluit kunnen knallen.

#2. Pisterestaurant: Café 3440

Op de top van de Brunnenkogel ligt het hoogste café van Oostenrijk, Café 3440. Je kunt hier wat drinken en daarnaast iets kleins eten zoals een stuk taart. Het spectaculaire terras 'hangt' over de bergtop en biedt een waanzinnig uitzicht op de hoogste bergtoppen. Hier moet je zeker even pauze houden!

Café 3440

#3. Bijzonder: bezoek de ijsgrot

Direct naast de afdaling nummer 34 ligt aan de linkerkant van de piste een ijsgrot. Hier kun je dus letterlijk een kijkje nemen in de gletsjer! Je ziet gemakkelijk waar het is, want meestal staan er wel een paar mensen te kijken.

#4. Skigebied: Rifflsee

Op korte afstand van het dalstation van de gletschertrein vertrekt de gondel naar het skigebied Rifflsee, dat net als de Pitztaler Gletscher ook ruim 20 km aan pistes telt. Het skigebied is geopend van half december tot half april en zal bij sportieve skiërs absoluut in de smaak vallen. De afdalingen zijn lekker pittig en in het skigebied is het vrij rustig.

#5. Actief: ijsklimmen

Op diverse plaatsen in het Pitztal kun je bevroren watervallen beklimmen. Het berggidsenbureau van het Pitztal organiseert cursussen, waarbij je ook het materiaal krijgt: een klimgordel, ijsbijl en crampons voor je voeten. Wij hebben een waterval vlakbij het dalstation van de Pitztaler Gletscher beklommen, super leuk om te doen!

Pitztaler Gletscher

Heb jij nog tips voor een wintersport in Pitztaler Gletscher? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.