Skip to navigation Skip to main content

Montafon/Vorarlberg: een winter vol evenementen

© Montafon Tourismus GmbH – Stefan Kothner

De sneeuwzekere regio Montafon ligt in Vorarlberg in het westen van Oostenrijk. Vanuit Nederland is het dal relatief snel en eenvoudig te bereiken via de grensovergang bij Bregenz. De 5 verschillende skigebieden bieden samen 227 km aan skipistes- en routes en organiseren de hele winter leuke en spectaculaire evenementen. Van gezellige seizoensopeningen- en sluitingen tot FIS Worldcupwedstrijden. Vind jij het leuk om naast het skiën ook eens een evenement bij te wonen tijdens je wintersport? Check dan snel de evenementenkalender van het Montafon voor deze winter.

3 december 2016: Opening Silvretta Montafon

Met 140 km aan pistes is Silvretta Montafon het grootste skigebied van het Montafon. De recent gebouwde Grasjochbahn vormt de verbinding tussen de pistes van de Grasjoch en Nova. Grasjoch is gemoedelijk en overzichtelijk, terwijl Nova groter en uitdagender is. Op zaterdag 3 december gaan de liften in Silvretta Montafon voor het eerst draaien. Naast skiën kun je die dag ook dansen en feesten op de vrolijke muziek van de voXXclub en de Fäaschtbänkler .

15 tot 18 december 2016: Weltcup Montafon

Met de sneeuw zit het meestal wel goed begin december in het Montafon, dus dat hier aan het begin van het skiseizoen al Worldcupwedstrijden worden gehouden, is niet vreemd. Spectakel gegarandeerd tijdens de wedstrijden van de FIS Snowboard Cross World Cup en de Audi FIS Ski Cross Worldcup - Cross Alps Tour. En terwijl er op de berg geraced wordt, viert men in het dal een gezellig feestje. Op 17 december treden hier de rapper SIDO en het Berlijnse duo SDP op.

© Montafon Tourismus GmbH – Stefan Kothner

23 december 2016 tot 4 januari 2017: Montafoner Winterzauber

De mooiste tijd van het jaar verloopt in het Montafon sfeervol en muzikaal. Rondom kerst en oud&nieuw vinden er diverse markten en concerten plaats. Geniet onder het genot van een warme Glühwein van mooie muziek. Hoe romantisch wil jij de feestdagen doorbrengen?

© Montafon Tourismus GmbH – Johannes Netzer

25 tot 27 januari 2017: Montafoner Ramskull Days

Eind januari verzamelen actieve toerskiërs en alpinisten zich voor de Ramskull Days in Gargellen. Tijdens dit toerskifestival vinden er onder andere twee loodzware toerskiraces plaats: een hele lange en een iets minder lange. Niet voor watjes ;-)!

© Montafon Tourismus GmbH – Stefan Kothner

25 februari 2017: Open Faces Silvretta Montafon

Over spektakel gesproken...Op zaterdag 25-2-2017 komen de beste freeriders ter wereld naar het Montafon om te strijden om de mooistes 'lines' en vetste jumps in het op de diepsneeuw flanken in het skigebied van Silvretta Montafon. Topskiërs laten zien wat ze in huis hebben en jij kunt met open mond toekijken: dit wil ik ook kunnen!

3 tot 5 maart 2017: Funkenabrennen

Begin maart is het tijd voor een eeuwenoude traditie: Funkenabrennen. Zowel op de berg als in het dal worden honderden vuren gemaakt. Door het verbranden van de 'Funkenheksen' en het zwaaien met fakkels worden de demonen van de winter verdreven en wordt de lente begroet. Vind je die symboliek maar onzin, dan kun je wel genieten van de vele indrukwekkende vuren.

© Montafon Tourismus GmbH

8 tot 15 april 2017: seizoenssluiting

De laatste dagen van het skiseizoen worden in de verschillende skigebieden van het Montafon goed gevierd. Op zaterdag 8-4-2017 komt Andreas Gabalier, een Oostenrijkse volks & rockartiest, voor een concert naar het dal. Dit belooft net als vorig jaar een groot feest worden.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.