Skip to navigation Skip to main content

Veel verse sneeuw op komst voor de zuidflank

7576 - Veel verse sneeuw op komst voor de zuidflank (1)

We hebben er een koud weekend op zitten in de Alpen en ook de vooruitzichten voor deze week zijn hoopvol. Er is verse sneeuw gevallen en er zit ook weer neerslag aan te komen! Met name aan de zuidflank van de Alpen gaat het aan het einde van de week flink sneeuwen. Lage temperaturen zijn goed nieuws aangezien de bergen hierdoor flink afkoelen. Wanneer er dan eindelijk weer verse sneeuw valt, blijft deze langer liggen en hier hebben we het hele seizoen profijt van. In dit weblog een update van de verse sneeuw en de verwachtingen voor de komende dagen.

Dalende vorstgrens

Overal in de bergen liggen de temperaturen momenteel onder het vriespunt en in het onderstaande overzicht van Zermatt kun je goed zien dat het komende dagen nog wat kouder wordt. De sneeuwkanonnen kunnen hun werk dus weer gaan doen. Afgelopen weekend stond deze kou in combinatie met neerslag garant voor de nodige verse sneeuw. Met name skigebieden in Oostenrijk en Italië hebben weer geprofiteerd van enkele centimeters poeder.

Veel sneeuw aan de zuidflank

Wanneer we naar donderdag kijken zien we een compleet ander weerbeeld. De wind verandert van richting en gaat vanuit het zuiden waaien. Aangezien het nog altijd koud genoeg is en deze depressie veel neerslag met zich meebrengt kunnen we ons verheugen op flinke hoeveelheden verse sneeuw. In de Franse Alpen, Italiaanse Alpen en Dolomieten kan lokaal in een aantal dagen wel een meter verse sneeuw vallen. Hierbij moet opgemerkt worden dat de sneeuw alleen valt op de hoogste toppen. Met een sneeuwgrens rond de 2500 meter betekent dit veel regen in de dorpen en dalen. Laten we hopen dat de temperaturen nog wat langer laag blijven, zodat ook de lager gelegen flanken profiteren van sneeuw.

7-daagse weersverwachting Zermatt berg (3820 m)

Door de hoge sneeuwgrens sneeuwgrens profiteren alleen de hoogste flanken van sneeuw

7-daagse weersverwachting Zermatt dorp (1620 m)

In de dorpen en dalen zal bij de huidige vooruitzichten veel regen gaan vallen

Ciampinoi, Selva

Ook in de Dolomieten heeft het afgelopen nacht gesneeuwd

Seceda, Ortisei

Een wereld van verschil in 24 uur op de Seceda in Ortisei

Silvretta Montafon

Vers laagje sneeuw op de pistes van Silvretta Montafon

Warth-Schröcken

Saloberjet (2044 ) in Warth-Schröcken

Hochsölden

Niet alleen op de gletsjers ligt sneeuw, maar ook in Hochsölden

Lauberhorn, Wengen

Dit prachtige plaatje van de Lauberhorn in Wengen wilden we jullie niet onthouden

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.