Skip to navigation Skip to main content

Paar dagen op wintersport? Mini-ski!

7548 - Paar dagen op wintersport? Mini-ski! (1)

(Foto: © Sunweb)

Wel op wintersport, maar vind je een hele week te lang? Kies voor een skiweekend of midweek! Ideaal om een paar dagen te genieten van het echte wintersportgevoel. Bij een skiweekend kom je aan op donderdag of vrijdag en sta je drie of vier dagen op de piste. Een midweek stelt je in staat om één of twee dagen langer van de pistes te genieten. Wil je er helemaal een relaxte tijd van maken? Boek dan je trip inclusief vervoer per bus. Dan reis je vaak ’s nachts om de volgende ochtend direct op de ski’s te staan. Wie per vliegtuig reist is nog minder tijd kwijt aan reizen. Tijdens een ‘Mini ski’ benut je je tijd in de sneeuw optimaal!

Voordelen van een Mini-Ski

Een korte wintersport naar de Alpen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Er gaan meer vluchten naar de sneeuw en ook een busreis is tegenwoordig een goede optie. Een Mini-Ski kost niet al te veel vakantiedagen, maar geeft je toch het echte wintersportgevoel. Voor de meest fanatieke wintersporters is een Mini-Ski niet lang genoeg. Toch is zo’n korte trip aan het begin of einde van de winter een leuke aanvulling op je skiseizoen! Let bij het boeken van een Mini-Ski goed op de reistijd en of de accommodatie dichtbij de piste ligt. Je wilt je kostbare dagen immers zo nuttig mogelijk besteden!

(Foto: © Sunweb)

Skiweekend of midweek

Een skiweekend of midweek valt vaak alleen te boeken buiten het hoogseizoen. In populaire periodes als de kerst- en voorjaarsvakantie zijn accommodaties minder snel geneigd om kamers te verhuren voor een paar dagen. De keuze voor een midweek is aantrekkelijk wanneer je houdt van rustige pistes. Zo omzeil je de drukte en heb je geen last van dagjesmensen. Wie juist houdt van gezelligheid kiest eerder voor een skiweekend. Dan weet je zeker dat er gezellige après-ski is!

Bestemmingen voor een Mini-Ski

Kies je bestemming voor een Mini-Ski zorgvuldig. Winterberg in het Sauerland ligt voor de hand, maar hier kun je beter last-minute naartoe gaan in verband met de sneeuwzekerheid. Wil je zeker zijn van goede sneeuw, ga dan naar de Alpen en kies voor een hooggelegen, sneeuwzekere bestemming. Sunweb heeft een ruim aanbod van Mini Ski’s in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland, waardoor er altijd een geschikte trip voor jou en je reisgezelschap tussen zit. Bovendien heb je de keuze uit eigen vervoer, vliegtuig en bus. Alle vakanties zijn inclusief skipas, toeristenbelasting en overige kosten.

Wat zijn jouw ervaringen met een Mini-Ski? Laat een reactie achter!

(Foto: © Sunweb)

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.