25 september 2016 door Marije in 'Evenementen''

Wintersport oud & nieuw: feestjes, vuurwerk en events

‘Weet jij al wat je gaat doen met oud en nieuw?’ Hoe korter de dagen worden, hoe vaker deze vraag gesteld wordt. Een lucky few gaat tijdens de kerstvakantie lekker op wintersport, om de kerstdagen of oud en nieuw (of beide) gezellig in de sneeuw te vieren. Ga je dit jaar met je vrienden op wintersport met de jaarwisseling, dan ben je misschien op zoek naar een leuk feest om het nieuwe jaar in te luiden. In dit weblog een overzicht van enkele evenementen tijdens oud en nieuw die vanzelfsprekend afgesloten worden met vuurwerk.

Oud en nieuw in de sneeuw: hier moet je zijn

Wat is er nou beter dan oud en nieuw vieren in de sneeuw? Precies: niks! Voor degenen die behoefte hebben aan iets meer spektakel dan de traditionele fakkeltocht, zijn hier de leukste feestjes om je jaarwisseling te vieren tijdens wintersport.

New Years Eve night, Ischgl

In Ischgl in Tirol weten ze natuurlijk wel wat feestvieren is. Op 31 december 2016 zijn er in Ischgl 5 plaatsen waar vuurwerk afgestoken wordt en 12 plaatsen waar muziek wordt gedraaid. Het programma is nog niet helemaal rond, maar het is zeker de moeite waard dit op de website van Ischgl in de gaten te houden!

POP-ROCK New Year’s Eve, Tignes

Het Franse Tignes staat al jaren bekend om een spectaculaire New Year’s Eve Party. Het is de grootste van Europa zelfs. Hou je van pop- en rockmuziek en laat je het Oostenrijkse gejodel liever achter je met oud en nieuw? Dan moet je zeker in Tignes zijn. Het hele dorp verandert in één grote nachtclub en het wordt dan ook echt groots gevierd in samenwerking met het Franse Radio RTL2. De gigantische vuurwerkshow is te zien vanaf het punt waar de pistes beginnen en liften vertrekken bij Tignes le Lac.

POP-ROCK New Year’s Eve, Tignes

POP-ROCK New Year’s Eve, Tignes

Farm Club, Verbier

Het is prachtig skiën in Wallis, maar goedkoop is het niet. Ga je de jaarwisseling vieren in Verbier in de Zwitserse Alpen, dan moet je nu alvast beginnen met sparen. Bereid je voor om champagne te drinken met de rich and famous, en om te feesten tot in de vroege uurtjes. Wil je het echt goed aanpakken, dan kun je kaarten kopen voor Farm Club, die verkrijgbaar zijn vanaf 400 CHF per persoon. Je moet ervan houden, maar in Verbier is het volgens insiders zeker goed toeven tijdens de jaarwisseling.

Silvesterparty, Ortisei / St. Ulrich

Wie naar de Dolomieten gaat, is meestal op zoek naar rust, fijne brede pistes en heerlijk eten. Toch weten ze hier ook wat après-ski is, en sluiten ze het jaar op een passende manier af. Tijdens de Silvesterparty in Ortisei komt iedereen naar het centrum om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden. Het dorp is sfeervol verlicht en natuurlijk vindt er een grote vuurwerkshow plaats. DJ Ondy zorgt voor de muzikale omlijsting. In Wolkenstein kun je trouwens tot 30 december je ogen uitkijken op de Snow Sculpture Competition.

Snow Sculpture Competition, Selva/Wolkenstein

Snow Sculpture Competition, Selva/Wolkenstein

Bergsilvester, Hochoetz

In het Ötztal is skigebied Hochoetz dé plek voor het afsluiten van 2016. Vanaf 21.00 uur is iedereen welkom in het bergrestaurant op een hoogte van 2020 meter. De lokale band 'Die Ötztaler' verzorgt de gezellige muziek en om 22.00 uur is er een paraglideshow. Neem de kinderen gerust mee, want er is speciale opvang waar zij spelletjes kunnen doen en andere dingen ondernemen. Tot diep in de nacht kun je dansen want de Acherkogelbahn gaat tot 03.00 uur naar beneden. Voor het feest dien je een speciaal Silvesterticket aan te schaffen (volwassenen: € 17,50 en kinderen € 9,-)

Overige feesten oud & nieuw in de Alpen

  • Silvester Alpen-Ball, Oberstdorf
  • Silvester in Meran, Meran
  • Innsbrucker Bergsilvester (+ Kindersilvester), Innsbruck
  • Hopfgarten Bergsilvester, Hopfgarten
  • Silvesterparty, Kaltenbach

Breng jij de jaarwisseling in de sneeuw door? Laat een reactie achter!

Bergsilvester, Hochoetz

Bergsilvester, Hochoetz

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.