15 september 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Verse sneeuw in de Franse Alpen!

Hoera! We kunnen weer melden dat er verse sneeuw is gevallen! In de Franse Alpen is het weer afgelopen nacht omgeslagen met als gevolg enkele centimeters verse sneeuw op de hoogste toppen. Met name in de hoogstgelegen skigebieden, zoals Tignes, Val Thorens, L'Alpe d'Huez en Val d'Isère, zijn witte webcams te zien. In Oostenrijk moeten we wachten tot dit weekend voor we sneeuw op de webcams kunnen waarnemen. Na de extreem warme temperaturen van de afgelopen tijd lijkt de winter zich nu daadwerkelijk aan te dienen!

Meer sneeuw verwacht dit weekend

Dit weekend wordt er ook in de overige delen van de Alpen sneeuw voorspeld. Er trekt een front met neerslag over het Alpengebied, waardoor het ook in Zwitserland, Oostenrijk en Italië gaat sneeuwen. Met name boven de 2000 meter wordt op zaterdag en zondag verse sneeuw verwacht. Goede berichten in aanloop naar het wintersportseizoen!

Val Thorens

Val Thorens

Val Thorens

Val d'Isère

Tignes

Alpe d'Huez

Alpe d

Les Deux Alpes

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.