11 september 2016 door Miranda in 'Tips'' | 1 Reactie(s)

Arosa is een echte Zwitserse wintersportklassieker. Het dorp ligt op een zonnige plek aan het einde van een dal. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer, waardoor het een prettige plek is voor families met kinderen. Sinds 3 jaar zijn de skigebieden van Arosa en Lenzerheide met elkaar verbonden, waardoor er een uitdagend en afwisselend gebied is ontstaan met ruim 225 km aan pistes. In deze video geven we je een beeld van het dorp, het skigebied en 5 tips voor een wintersport in Arosa.

#1. Pisterestaurant: Hörnli Hütte

Op de top van de Hörnli (2511 meter), waar tevens de verbindingslift naar Lenzerheide vertrekt, ligt het pisterestaurant Hörnli Hütte. Vanaf het terras heb je een heerlijk uitzicht over de indrukwekkende bergwereld. Houd je van vlees, probeer hier dan één van de grillspecialiteiten.

#2. Piste: rode nummer 7

De pistes in het skigebied van Arosa zijn over het algemeen lekker breed en overzichtelijk. Onze tip is de rode afdaling nummer 7. Wij vonden het een heerlijke piste om lekker over te cruisen met de hele familie of volle bak te carven.

Hörnli Hütte

De Hörnli Hütte in Arosa

#3. Schaatsen op de kunstijsbaan

In Arosa ligt een kunstijsbaan met waarschijnlijk het mooiste uitzicht van de Alpen. Je vindt de ijsbaan vlakbij het meer in het centrum van het dorp. Heb je zelf geen schaatsen bij je, dan kun je een paar kunst- of ijshockeyschaatsen huren.

#4. Après-ski: Lindemann's Overtime Bar

Hoewel in Zwitserland de après-ski over het algemeen niet heel uitbundig is, is er in Arosa genoeg te doen. Zowel op de piste zijn enkele gezellige bars, maar ook in het dorp is voldoende keuze. Bij de Lindemann's Overtime Bar is het altijd gezellig en treedt regelmatig een liveband op.

#5. Restaurant: Aifach

Wil je bijzonder uit eten in een intieme sfeer, ga dan naar restaurant Aifach. In dit knusse restaurant krijg je geen menukaart, maar eet je 'wat de pot schaft'. Elke avond zijn er andere gerechten met de fijnste bijpassende wijnen. Een erg leuk concept!

Piste nummer 7 in Arosa

Piste nummer 7 in Arosa

Dit waren onze tips voor een wintersport in Arosa. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Reactie(s)

door Bekker op 12 september

Leuke tips! Gaan we zeker gebruik van maken als we met kerst in Arosa zitten.Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen