22 september 2016 door Miranda in 'Reisverslagen''

Onvergetelijke vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol

Aan het einde van vorige winter, net voor Pasen, verbleven we 6 dagen op een vakantieboerderij hoog in de bergen van Zuid-Tirol. Hier hadden we misschien wel de allerleukste dagen van het hele skiseizoen. Het was niet onze eerste keer op een vakantieboerderij, maar wel absoluut één van de mooiste ervaringen op 1600 meter hoogte middenin de Dolomieten. De rust, de natuur, de dieren op de boerderij en niet te vergeten de gastvrije boerenfamilie: we vergaten bijna om te gaan skiën, zo leuk was het hier.

Vakantieboerderijen van Roter Hahn

In Zuid-Tirol bevinden zich ruim 1600 vakantieboerderijen onder de naam ‘Roter Hahn’. Wij hebben ‘onze boerderij’ gewoon gevonden via een bekende boekingswebsite. Roter Hahn biedt vakantieboerderijen voor elk budget, van eenvoudig tot luxe en van klein tot groot. Wij kiezen voor een boerderij met appartementen, maar je kunt ook overnachten in boerderijen die kamers met logies en ontbijt verzorgen.

Een vrolijk welkom

De boerderij ligt in Alta Badia. Bij het dorpje La Valle gaan we de berg op en volgen onze routebeschrijving. De bergweg wordt steeds smaller en we overbruggen heel wat haarspeldbochten. We vragen ons hardop af of we wel goed zitten, zo hoog rijden we de bergen in. Uiteindelijk zien we toch het bordje van de boerderij en stappen met open mond uit de auto: wat is het hier mooi! Al snel komt de boer op ons af: “Welkom aan het einde van de wereld”, zegt hij lachend. De hond Laila heeft ons inmiddels ook al enthousiast begroet door haar modderpoten op m'n schone trui te zetten. De boerin schrikt als ze dit ziet en biedt direct aan mijn kleren te wassen. Wat een warm en vriendelijk welkom!

Hond in Zuid-Tirol

Hond Laila verwelkomt ons dagelijks met veel enthousiasme

Boer met kip

De boer met een van zijn kippen

Een plek voor dierenliefhebbers

Niet lang na aankomst zitten we heerlijk in het zonnetje op het balkon met een kopje thee. Terwijl we genieten van de rust en het uitzicht, komen er een paar katten ons gezelschap houden. “Stuur ze maar weg als je er geen zin in hebt hoor!”, roept de boerin, maar het geknor van deze beestjes is erg gezellig. Onder ons, op het erf, lopen nog wat kippen en konijnen. Echt een plek voor dierenliefhebbers hier, en dat zijn we! We zijn middenin het boerenleven van Zuid-Tirol terecht gekomen en we vinden het nu al geweldig.

In de zon op het balkon

Heerlijk in het zonnetje op het balkon

Katjes

Dit kleine boefje weet al snel waar we 'wonen'

Verse producten van de boerderij

Het appartement is prachtig. Het is typisch Tirools ingericht met veel licht hout en hartjes, erg knus. Broodjes voor het ontbijt kunnen we bij de boerin bestellen en ’s ochtends kunnen we tevens verse eieren en melk bij haar kopen. Elke dag zien we uit een schoorsteen rook komen: hier wordt zelf spek gerookt. In een paar dagen krijgen we een goed beeld van het leven op deze boerderij. De boerenfamilie werkt hard en veel, maar leeft tegelijkertijd in een waar paradijs.

Paradijs

Deze boerenfamilie woont in een waar paradijs

Uitzicht

Elke dag genieten van deze zonsondergang

Relaxen op een berg

We brengen onze dagen heel relaxed door. Terwijl de andere gasten ‘s ochtends op tijd met de auto naar de skigebieden in de buurt rijden, blijven wij een beetje in de omgeving van de boerderij. We maken enkele mooie tochten met de toerski’s die we direct achter de boerderij kunnen onder klikken. In de dagen dat we toeren komen we slechts een handjevol mensen tegen in het gebied. Daarna lezen we een boek in de zon en koken een simple maaltijd met een lekker glaasje wijn erbij. Terwijl we normal gesproken graag uiten gaan, vinden we het nu heerlijk om ‘op de berg’ te blijven. Ook dit is wintersport!

Op een dag nemen we de drone mee tijden het toerskiën:

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen