10 augustus 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Pitztaler Gletsjer

We kunnen weer melden dat er verse sneeuw is gevallen in de Alpen! Afgelopen nacht heeft het met name in Oostenrijk lekker gesneeuwd. Voor witte webcams moeten we weliswaar (dik) boven de 2000 meter kijken, maar het idee is heerlijk! Het wintersportseizoen komt langzaam maar zeker alweer dichterbij en bij het zien van deze beelden begint mijn hart sneller te kloppen. Vandaag gaat er nog meer neerslag bijvallen, maar tegen het weekend schieten de temperaturen weer omhoog en is het gedaan met de sneeuw. Kijk mee en geniet van de sneeuwbeelden!

Rustige zomer in de Alpen

Niet alleen bij ons is het fris, maar ook boven de Alpen hangt een koufront. Afgelopen nacht heeft het gesneeuwd en ook momenteel komen er op enkele plekken nog witte vlokken uit de lucht. De hoeveelheden stellen niet al te veel voor, maar het is genoeg om de groene weides wit te kleuren. Voor de gletsjers valt deze zomer zeer positief te noemen. Van extreem warme temperaturen is geen sprake geweest, waardoor de ijs- en sneeuwlaag mooi in stand is gebleven.

Klik hier om naar het weerbericht van de Alpen te gaan >

Großglockner

Op de Großglockner kan in een nachtje veel veranderen...

Ischgl, Palinkopf

Ischgl, Palinkopf (2864 m)

Sölden, Gaislachkogl (3040 m)

Sölden, Gaislachkogl (3040 m)

Pitztaler Gletsjer, Wildspitzbahn (3440 m)

Pitztaler Gletsjer, Wildspitzbahn (3440 m)

Obertauern, Grünwaldkopf (2000 m)

Obertauern, Grünwaldkopf (2000 m)

Hochgurgl (2410 m)

Hochgurgl (2410 m)

Mittelallalin, Saas Fee

Dit schitterende plaatje van de Mittelallalin in Saas-Fee wilden we jullie ook niet onthouden

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.