Skip to navigation Skip to main content

Webcams: toch nog maar een weekendje skiën?

7126 - Webcams: toch nog maar een weekendje skiën? (1)

Nu april is aangebroken zijn er al de nodige skigebieden die hun liften hebben gesloten. Door de hogere temperaturen in de dalen hebben de lage pistes flink te lijden gehad. Op de hoger gelegen flanken zijn de condities echter goed genoeg om nog een paar weken te kunnen skiën. Verschillende seizoenafsluitingen staan gepland en wie nog een weekend naar de sneeuw wil is niet te laat. Op deze heerlijke webcambeelden kun je met eigen ogen zien dat het hoog in de bergen nog altijd winter is. Bij het zien van deze beelden begint het bij mij direct weer te kriebelen. Toch nog maar even een weekendje Ischgl, Sölden, Engelberg of Les Deux Alpes?

Het is nog niet gedaan met de winter

Van winter was, zeker in de dalen, de afgelopen dagen geen sprake. Het was warm en echt voorjaarsweer. De komende dagen wordt er weer de nodige neerslag voorspeld. Vandaag en morgen zijn met name Frankrijk en Zwitserland aan de beurt. Met een sneeuwgrens van 2400 meter valt de neerslag alleen op de hoogste toppen in de vorm van sneeuw. Later deze week wordt het weer een stukje kouder en gaat ook Oostenrijk profiteren van deze depressie. De nulgradengrens komt rond de 1500 meter te liggen, waardoor ook veel lagere pistes profiteren van een vers laagje sneeuw.

Prachtig weer om nog een dagje te skiën op de pistes van Silvretta Montafon

De pistes van Lech am Arlberg liggen te blaken in de zon

Slechts een paar wolkjes aan de lucht in Warth-Schröcken

Nog altijd een drukte van jewelste op de pistes van Sölden

Op de gletsjer van de Zugspitze kan nog tot 1 mei geskied worden

Indrukwekkend als altijd, de Dachstein Gletsjer

Witte pistes, groene dalen... Een beeld uit Tauplitz (Steiermark)

Een blik op de imposante Feegletsjer van Saas-Fee

Nog volop winter in Europa's hoogste wintersportdorp

Les Marmottes (3060 m) in Alpe d'Huez

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.