2 april 2016 door Inge in 'Reisverslagen''

Dutchweekend Saalbach: zon, verse sneeuw en feest!

Eind maart, goede pistecondities, zonnige vooruitzichten voor het weekend en honderden Nederlanders die allemaal naar Saalbach zijn gekomen voor het Dutchweekend; als dat geen feest wordt... En een feestje werd het, zowel op de piste als ernaast in de après-skibar. Opnieuw een bevestiging voor mij dat het een heel goed idee is om aan het eind van het seizoen nog een keer op wintersport te gaan!


Verse sneeuw!

Iets te vroeg op donderdagochtend ging de wekker, zeker voor een avondmens als ik, maar voor een goed doel: een lang weekend Saalbach! Met het vliegtuig reizen we vanaf Amsterdam naar Salzburg en vervolgens met de bus richting onze eindbestemming. De gehele reis verloopt regenachtig, niet echt het weertype dat je graag ziet als je op wintersport gaat. Het staartje van de winter is ons echter gunstig gezind, want de sneeuwgrens ligt laag en dat betekent bij aankomst in Saalbach: verse sneeuw! Al om 11 uur staan we op de piste en hebben we dus nog bijna een hele dag te gaan. Langzaam kleuren de groene bergen en bomen wit en vormt zich een laagje verse sneeuw op de pistes. Dat is een fijn begin!

Langzaam zien we de bergen en boomtoppen wit worden

Feestje

Een Dutchweekend kan natuurlijk niet zonder een goed feestje. Met het oranje polsbandje hebben we toegang tot alle Dutchweekend feesten in Saalbach. We beginnen op de berg bij de MaisAlm waar de stemming er al goed in zit, waarna we doorgaan naar Burgi´s, de Nederlandse hangout onderaan de berg. Alle bekende après-skihits komen voorbij en uiteraard ontbreken Glühwein en bier niet. Een mooie afsluiting van de dag.

Foto: Facebook Dutchweek (Photography: Stephan Versluis & Christ Clijsen)

Mist

De volgende dag laat de zon ons een beetje in de steek. Het is zeer mistig, het sneeuwt licht en het zicht is slecht. Daarbij heeft de losse sneeuw zich in hopen op de pistes verzameld, niet mijn favoriet, maar “goed voor de techniek”, zoals mijn collega Miranda altijd tegen me zegt. Laten we daar maar aan werken dan. Als het later ook nog begint te regenen, is dit een ideale dag om goed gebruik te maken van de vele berghutten in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Doorgaans traditioneel ingericht, zeer gezellig en goede kwaliteit eten en drinken. Zeker een toegevoegde waarde voor dit gebied! De après-ski zetten we deze dag ook maar iets vroeger in. We starten weer bij Burgi´s en gaan vervolgens naar de Mango´s om het feest goed voort te zetten. In de feestkelder dansen we door om vervolgens de dag af te sluiten bij Castello´s met een live band. Een wat tegenvallende dag wat het weer betreft, maar volledig goed gemaakt door de lokale horeca.

Zon

Dit weekend maken we alle weer- en pistecondities mee. De dag start nog bewolkt, maar als later de zon doorbreekt is het plaatje prachtig! Witte bergen, sneeuw op de boomtakken en een blauwe lucht. Beter kan niet! Met een big smile genieten we in de lift en tijdens de afdalingen van dit kadootje zo laat in het seizoen. De pasta laten we ons goed smaken op het terras in de zon.

Prachtig plaatje: witte boomtoppen, verse sneeuw op de piste en een blauwe lucht

Genieten op het terras in de zon

Genieten op het terras in de zon

Topdag

Dit is genieten! We skiën van Saalbach tot helemaal achterin Hinterglemm naar de Spieleckkogel. Een mooie route tussen de bomen door. Door al dat genieten vergeten we alleen de tijd een beetje, en zijn we nog maar net op tijd voor de laatste lift in Saalbach. Met een laatste biertje op de Bernkogel sluiten we deze topdag af.

Ultiem genieten, voorjaarsskiën in de beste vorm

Ultiem genieten, voorjaarsskiën in de beste vorm

Groene bergen

De laatste dag start eveneens zonnig. De hoge temperaturen doen de sneeuw echter niet veel goed. De pistes zijn wat ijzig en langzaam begint het dal weer groen te kleuren. Met een paar heerlijke zonnige afdalingen op de Schattberg sluiten we dit weekend en het wintersportseizoen af. Tijd om naar huis te gaan en de ski´s in de wax te zetten voor het nieuwe seizoen!

Langzaam kleurt het dal groen, het einde van het seizoen is in zicht

Langzaam kleurt het dal groen, het einde van het seizoen is in zicht

Wil jij er volgend jaar ook bij zijn tijdens het Dutchweekend Saalbach?
Houd de website van Summit Travel in de gaten >

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen