13 maart 2016 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw', Reisverslagen''

Live vanuit de Kitzbüheler Alpen: winter in maart

Snowplaza maakt momenteel een roadtrip door Tirol. Afgelopen week waren we in de Kitzbüheler Alpen en bezochten de plaatsen Westendorf, Brixen im Thale en St. Johann in Tirol. De skigebieden liggen allemaal niet erg hoog, dus het is altijd even afwachten hoe de condities hier zijn in maart. We hebben alle weertypen gehad in een week: mist, sneeuw, zon, kou en relatief milde temperaturen. Woensdag was een absolute droomdag: een dik pak verse sneeuw en een strakblauwe lucht. Onze mooiste wintersportdag van dit seizoen.

Goede pistes

Zondag 6 maart komen we aan in een natgeregend Westendorf. Het hoort wit te zijn volgens het weerbericht, maar de sneeuwgrens ligt net even iets hoger, jammer. Op maandag is het overwegend bewolkt, maar dat mag de pret niet drukken: de pistes zijn fantastisch! De sneeuw is heerlijk ‘griffig’ en ijsplaten komen niet voor. In de loop van de dag gaat het steeds harder sneeuwen.

Westendorf

Een dag later dan voorspeld is het winter in Westendorf

Prachtig besneeuwde bomen in het dorp

Winter Wonderland

Op dinsdag worden we wakker in een ‘Winter Wonderland’. Tot in het dal is alles bedekt onder een mooi pak verse sneeuw. Het blijft de hele dinsdag flink doorsneeuwen en het is behoorlijk koud; het lijkt eerder januari dan maart. We skiën vandaag in Brixen im Thale en ook daar zijn de pistecondities super. We nemen, ondanks de verse sneeuw, de gondel naar beneden, want we hadden op maandag al gezien dat de dalafdaling er niet goed uitzag (erg bruin). Maar, al met al liggen de pistes in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental er prima bij!

Brixen im Thale

Het kinderland van Brixen op dinsdagochtend

Besneeuwde berghut

De sneeuw in de SkiWelt levert mooie winterse plaatjes op

Woensdag: droomdag in Westendorf

Nadat er zo’n 30 cm verse sneeuw is gevallen breekt op woensdag de zon door. Het wordt een absolute droomdag. We staan om 08.30 uur bij de lift om alles uit deze dag te halen. Het is fris, de sneeuw perfect en de bomen zijn prachtig besneeuwd. Nadat we de skiroutes en wat off-piste afdalingen hebben gedaan, gaan we verder op de pistes. Ze zijn zo zacht als boter en het is heerlijk skiën. Om 11.00 uur ploffen we neer op een terras en concluderen dat onze dag nu al niet meer stuk kan. Veel mooier kan het niet worden.

Poeder in Westendorf

Genieten van de verse sneeuw

Westendorf terras

Het is nog rustig op het terras in Westendorf

Zonovergoten donderdag in St. Johann in Tirol

Ook de donderdag is prachtig. We rijden onder een stralend blauwe hemel naar St. Johann in Tirol. Hier aangekomen stappen we zo snel mogelijk op de ski’s. Het skigebied van St. Johann in Tirol reikt tot 'slechts' 1604 meter, maar ook hier zijn de pistecondities waanzinnig goed. Dit is mede te danken aan het feit dat het hoofdzakelijk noordhellingen zijn. In het dal wordt het al snel wat papperiger door de zon die flink kracht heeft. Vrijdag en zaterdag zijn grijze dagen met weinig zon en zachtere temperaturen. De sneeuw heeft duidelijk te lijden, maar als je bedenkt dat het half maart is, is het eigenlijk wonderbaarlijk goed.

St. Johann in Tirol

Een gezellig vol terras in St. Johann in Tirol

St. Johann in Tirol

Prachtig uitzicht op het Wilder Kaiser gebergte

Roadtrip Tirol

Vandaag gaan we verder op roadtrip door Tirol en rijden we naar Lermoos en Ehrwald in de Tiroler Zugspitz Arena. Ook bezoeken we deze week Serfaus-Fiss-Ladis. We zijn benieuwd hoe het daar is. Uiteraard houden we jullie op de hoogte via onze website en social media.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen