10 maart 2016 door Joris in 'Evenementen''

Maart is Dutchweekend-maand! Op Snowplaza zag je de termen Dutchweekend Italia en Dutchweekend Saalbach al een aantal keer de rubriek passeren. We kunnen het enthousiasme nu eenmaal niet voor ons houden en zetten het thema Dutchweekend dan ook graag nog een keertje in de spotlights. Wintersporten, heerlijk eten, lekker drinken, gezelligheid en feestjes met een Hollandse draai. Dat is wat je te wachten staat tijdens de twee Dutchweekends. Ook in 2016 wordt gezorgd voor een stijlvolle Tiroler sfeer met après-ski en party's met voornamelijk Nederlandse dj’s!

Lastig te overtreffen

Te beginnen, spraken we met Rob, de eigenaar van Summit Travel. Ik vroeg hem waarom hij denkt dat de komende Dutchweekenden de voorgaande edities gaan overtreffen. “Het heeft tijdens de eerste edities van beide events niet tegengezeten (understatement), zowel in Italië als in Saalbach. Dan heb ik het over de sneeuwcondities, het succes van de feestjes, de sfeer, het weer etc. Dus het wordt nu al een uitdaging om de vorige edities te overtreffen. Maar toch gaat dit naar alle waarschijnlijkheid weer lukken. Het organisatieteam raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en de lat wordt elk jaar hoger gelegd. Met name in Saalbach gaan we flink uitpakken met o.a. nog meer feestlocaties, betere eetgelegenheden en naaste de nodige DJ-sets dit jaar ook optredens van een toffe feestband”.

Gerutststellende sneeuwhoogtes

Maar eind maart ben je er wel afhankelijk van of er nog sneeuw ligt, nietwaar? “Dutchweekend Italia is sowieso geen probleem wat sneeuw betreft, daar kun je gegarandeerd skiën. Momenteel ligt hier al heel veel sneeuw en er wordt nog meer verwacht. Dutchweekend Saalbach is later in maart en dan kan het voorjaarszonnetje nog weleens zorgen voor papperige dalafdalingen, maar dat is dan ook het enige risico. De laatste jaren waren de omstandigheden eind maart erg OK, dus ik maak me hier weinig zorgen over”!

Gerutststellende sneeuwhoogtes

Ode aan Italia

Het succes van het Dutchweekend begon in Italië. Het pittoreske Sauze d’Oulx is namelijk al een aantal keer het toneel geweest voor de Italiaanse versie van het Dutchweekend. Lotte, marketingmanager van Summit Travel, was vorig jaar in Sauze en beschrijft hoe het er daaraan toe gaat: “Sauze d’Oulx. De plek waar het 3 jaar geleden allemaal begon. Na twee succesvolle edities in 2013 en 2014, was het haast niet denkbaar dat 2015 dit zou kunnen overtreffen. Toch is het gelukt! Wat was het een gezellig feest…"

Last-minute naar Dutchweekend Italia of Saalbach

Aan iedereen die nog twijfelt om deel te nemen aan de Dutchweekend heeft Rob eigenlijk maar een boodschap: “Bij ook maar enige twijfel: gewoon eens proberen! Het zijn echt unieke evenementen met een heerlijke feel-good sfeer”. Ondanks dat het allemaal bijna zover is, zijn er nog arrangementen beschikbaar. “Voor Saalbach hebben we groot ingekocht en ondanks dat de boekingen zeer goed lopen hebben we nog voldoende beschikbaar voor de laatboekers. We houden ook in hoge mate rekening met laatboekers, omdat de sneeuwverwachtingen erg OK zijn. Voor Italië hebben we ook nog wat beschikbaar; met o.a. meerdere appartementen en een hotel op de piste”.

Wil jij alsnog mee naar Sauze d’Oulx of Saalbach? Kijk dan snel op summittravel.nl voor beschikbare last-minutes.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen