11 maart 2016 door Richard in 'Reisverslagen''

5 dingen die je moet doen als je Fieberbrunn bent

Afgelopen januari was ik in Fieberbrunn. Niet voor de eerste keer overigens. Het is zo’n plek die me gelijk ‘te pakken‘ had toen ik er de eerste keer kwam; een rustig dorpje, een mooie omgeving en een fijn afwisselend skigebied. Het was een belangrijke winter voor de wintersportplaats; de lang gekoesterde wens om zich aan te sluiten bij het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn was eindelijk in vervulling gegaan. “Zou er veel veranderd zijn?”, dacht ik van tevoren. Nee, gelukkig niet. Behalve dat het skigebied ineens 5x groter was, leek de rest gelijk. In dit weblog deel ik 5 dingen die je eigenlijk zou moeten doen als je naar Fieberbrunn gaat.

#1. Skitoer naar Saalbach, Hinterglemm en Leogang

Hoewel je je prima kunt vermaken op de pistes van Fieberbrunn, is een toer naar Saalbach, Hinterglemm en Leogang natuurlijk een must nu het mogelijk is. Let er wel op dat je op tijd begint aan de terugtocht richting Fieberbrunn, zodat je de verbinding met de nieuwe TirolS gondel niet mist. Mocht de lift onverhoopt - wegens weersomstandigheden - sluiten, dan worden er razendsnel bussen ingezet om je weer terug te brengen.

Skitoer naar Saalbach, Hinterglemm en Leogang

#2. Schnapps drinken bij Gidi

Als je nu eens geen zin hebt in een uitbundige après-ski, maar je wilt wel een lekker glaasje alcohol nuttigen – inclusief een kleine studie Schnapps brouwen – ga dan naar Gidis Genusswerkstatt. In zijn kleine Schnapps brouwerij geeft Gidi de geheimen omtrent dit typische drankje prijs. Als je van tevoren aangeeft dat je komt, kun je meteen een plankje met regionale vleeswaren en kaas bestellen.

Gidis Genusswerkstatt

#3. Eten in de berghut Hochkogl, en op de rodel naar beneden

Een rodelavond mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de wintersport. De berghut Hochkogl in Fieberbrunn is bereikbaar te voet of per taxi. Je kunt hier genieten van bijvoorbeeld een gezellige steengrillavond. En met een volle buik op de rodel terug naar het dal. De rodelbaan is verlicht tot 24.00 uur.

Berghut Hochkogl

#4. Thee drinken bij de Teehütte

Nee, verwacht geen grote moderne berghut. De Teehütte is een heel klein gezellig hutje dat een stukje verder klunen van de piste ligt. Het ligt vlakbij het dalstation van Reckmoos-Nord en een freeride route eindigt hier. De pannen met soep staan op het fornuis te pruttelen als je binnen komt. Maar je kunt er uiteraard ook terecht voor een lekker kopje thee.

Teehütte Fieber

#5. Freeriden

Fieberbrunn is bekend in ‘freerideland’, omdat de Swatch Freeride Tour hier jaarlijks langskomt. Leuke bijkomstigheid is dat door de geografische ligging in Fieberbunn tevens de meeste sneeuw van Tirol valt. Er zijn diverse skiroutes uitgezet op de Henne en Hochhorrndler Spitze. Het aantal mogelijkheden is met de komst van de nieuwe TirolS gondel ligt verder toegenomen. Deze lift zorgt ervoor dat je weer boven komt als je een van de vele skiroutes hebt genomen.

Freeriden Fieberbrunn

Heb jij nog tips voor Fieberbrunn?

Richard is waarschijnlijk één van de eerste Nederlanders die op een (zelfgemaakt) snowboard stond, lang geleden. Inmiddels geeft hij de voorkeur aan skiën en dan het liefst buiten de gebaande paden. Ook is hij een “materiaalfreak”.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt