8 maart 2016 door Thijs in 'Nieuws', Opmerkelijk''

Wintersporters die op zaterdag terugkeerden van de voorjaarsvakantie weten er alles van: er viel ontzettend veel sneeuw. Lokaal is er afgelopen weekend wel een meter verse sneeuw gevallen. Het skiseizoen kwam pas laat op gang, maar momenteel ligt er overal een geruststellende sneeuwhoogte. Met name in het zuiden van de Franse Alpen, Zwitserland en Italië heeft het hevig gesneeuwd. Sommige wintersportbestemmingen waren zelfs enige tijd ingesneeuwd en niet meer bereikbaar. Snowplaza heeft de mooiste foto’s uit de Alpen verzameld waarmee goed duidelijk wordt hoeveel sneeuw er is gevallen.

Meeste sneeuw in Frankrijk en Italië

De meeste sneeuw is afgelopen weekend gevallen in de Franse en Italiaanse Alpen. Door de duizelingwekkende hoeveelheden, soms wel tot een meter, is er direct sprake van een verhoogd lawinerisico. Het skidorp Isola 2000 in Frankrijk was wegens een lawine korte tijd niet bereikbaar. Ook de weg naar de Stubaier Gletscher moest in de nacht naar zondag wegens een lawine gesloten worden. In veel andere skigebieden zijn geparkeerde auto’s volledig ondergesneeuwd. In het noorden van de Alpen, in Oostenrijk en Duitsland, ging het er minder extreem aan toe. Toch is er in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland zo’n 50 centimeter verse sneeuw bijgekomen. Na deze enorme dump is het nog altijd niet gedaan met de sneeuwval. De komende dagen zijn de hoeveelheden niet meer zo groot, maar valt er nog altijd verse sneeuw.

Ongelofelijke hoeveelheid sneeuw op een dak in Val Thorens

Val Thorens

Overuren voor de winterdienst in Gerlos

Gerlos

Volop verse sneeuw op de Hintertuxer Gletsjer

Hintertuxer Gletsjer

Compleet ingesneeuwde auto's in Alpe d'Huez

Alpe d

Gevaarlijke afdaling in de tiefsneeuw van Tignes

Nog eventjes en de wegwijzer op de Seiser Alm is niet meer te zien

Seiser Alm

Metershoge sneeuwwand langs de weg in Nassfeld

Nassfeld

Verse poedersneeuw in Saalbach-Hinterglemm

Ook in het dal rond Kitzbühel bij de Wilder Kaiser is het eindelijk wit

Kitzbühel

Snowboarden op de verse sneeuw in de Zillertal Arena

Zillertal Arena

Idyllisch winterlandschap in Zell am See - Kaprun

Zell am See - Kaprun

Vanaf morgen meer zon in de Alpen

Vandaag sneeuwt het nog lichtjes door in het oosten en noorden van de Alpen, maar de hoeveelheden zijn niet meer zoals van het weekend. Er wordt gerekend op 5 centimeter voor Oberstdorf, 15 centimeter voor Kitzbühel en 20 centimeter in Obertauern in het Salzburgerland. Vanaf woensdag wordt het zonniger en worden de omstandigheden om te skiën steeds wat beter. Vooralsnog belooft het weekend prachtig te worden!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen