Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: voorlopig weinig verse sneeuw

6914 - Alpenweer: voorlopig weinig verse sneeuw (1)

Een hogedrukgebied boven het Middellandse Zeegebied blijft het weer in de Alpen bepalen. Het levert rustige en droge condities op. Bovendien komt de stroming overwegend uit het westen, waardoor de lucht vrij zacht is. De vorstgrens ligt op de meeste plaatsen boven de 1500 meter. De sneeuwcondities hebben hier flink onder te leiden, vooral in de lager gelegen skigebieden wordt de sneeuw in de loop van de middag papperig. De noordkant van het Alpenmassief krijgt wel wat meer wolken en neerslag, maar in het zuiden blijft het droog en vrij zonnig.

Noordkant krijgt wat lichte neerslag

Donderdag, later op de dag en vrijdag in de ochtenduren zijn de wolken aan de noordkant van de Alpen dik genoeg voor wat neerslag. Beneden de 1500 meter regent het veelal, maar tussen de 1500 en 2000 meter gaat de regen over in sneeuw en valt er een vers laagje. De meeste neerslag wordt in Tirol en Berner Oberland verwacht. Ook zondag krijgt de noordkant weer wat neerslag, boven de 1500 meter een poederlaagje, genoeg om de condities te verbeteren.

Satellietfoto van de Alpen

In het zuiden veelal droog

De skigebieden aan de zuidkant van de Alpen liggen er de komende dagen vaak zonnig bij. Het wordt wel iets milder dan de afgelopen dagen, maar de vorstgrens komt niet beneden de 1800 meter. Verder blijft het droog en wordt pas volgende week koudere lucht met neerslag verwacht.

Volgende week wordt het kouder

Begin februari lijkt koudere lucht terrein te winnen. Daarmee is de kans op sneeuw groter, ook aan de zuidkant van de Alpen. Wel ziet het er naar uit dat de koude lucht pas in de tweede helft van de volgende week het hele Alpengebied bereikt.

Vooruitzicht voor deze en de volgende week voor Kaprun
Winter Female Author 1

Over Diana

Tot haar 16e had Diana nog nooit op de lange latten gestaan, maar dat heeft ze daarna ruimschoots ingehaald. Ze haalde haar skilerarendiploma en St. Anton werd haar thuisbasis.