1 januari 2017 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

Nauders ligt in Tirol, vlakbij de Italiaanse grens, en is een populaire bestemming. Als je op wintersport naar Nauders gaat, kun je zowel in Italië als Oostenrijk skiën. In totaal telt de regio 120 km aan pistes. Er zijn 3 verschillende skigebieden, waarvan Bergkastel de grootste is. Door de hoge ligging - het skigebied reikt tot ruim 2800 meter - hoef je je over de sneeuw geen zorgen te maken. In deze video geven we je een beeld van het skigebied, het dorp en 5 tips voor een wintersport in Nauders.

#1. Piste: rode nummer 12

Bij de Gaislochbahn (lift D) liggen een aantal fijne rode pistes. Voor de nummer 12 moet je even een stukje een pad af, hierdoor is deze afdaling een stuk rustiger en de sneeuw vaak fijner.

#2. Slalompiste: meet je snelheid

Naast de rode piste 15 ligt een slalomparcours. Hier kun je een wedstrijdje aangaan met je vrienden of familie. Wie is het snelst beneden?

#3. Pisterestaurant: Goldseehütte

Er zijn niet super veel berghutten in het skigebied van Nauders. Wij vonden de Goldseehütte erg leuk; een fijn en zonnig terras, goed eten en prima prijzen.

#4. Après-ski: terras van Naudererhof

De Traktor Bar, Monkey pup en Yetibar zijn de plekken waar je moet zijn voor een gezellige après-ski in Nauders. Maar als het nou een mooie zonnige dag is, dan is het terras van Naudererhof aan het eind van de middag een heerlijke plek om even een drankje te doen.

#5. Restaurant: restaurant Schloss Naudererberg

Het kasteel van Nauders, Schloss Naudererberg, is niet te missen. Het gebouw steekt hoog boven het dorp uit. Je kunt hier terecht voor heerlijke traditionele Oostenrijkse gerechten of een speciaal 'ridderdiner'. De prijzen zijn er gemiddeld.

Nauders: 5 tips voor je wintersport

Heb jij nog tips voor een wintersport in Nauders? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen