21 januari 2016 door Miranda in 'Reisverslagen''

Davos: skiën tijdens zonsopkomst

Voor de officiële openingstijd met de skilift omhoog en vervolgens genieten van een zonsopkomst en een privéskigebied. Een unieke belevenis die je in het Zwitserse Davos kunt ervaren. Een paar keer per week is er de mogelijkheid om met een klein groepje wintersporters 's ochtends om 07.30 uur in de lift stappen. Eenmaal boven wachten een adembenemend uitzicht, vers geprepareerde pistes en pure rust op je. Snowplaza zet de wekker vroeg en stapt in het donker in de bergtrein richting Parsenn.

Het is vroeg, heel vroeg

Het is even slikken als ik de wekker instel: 06.30 uur, en dat in de vakantie! Om precies 07.30 uur worden we verwacht bij het dalstation van Parsenn. We knabbelen na het wakker worden snel een mueslireep weg en wandelen in het donker richting de skibus. Bijna heel Davos slaap nog, het is heerlijk rustig. Eenmaal aangekomen bij het dalstation zien we nog een 10-tal wintersporters staan en twee wakkere, enthousiaste mannen van 'Davos Inside' die deze ochtend begeleiden.

Gouden uurtje

Samen met de liftmedewerkers stappen we in de eerste trein omhoog. Het is de langste nacht van het jaar, dus het is nog behoorlijk donker. Als we boven komen, kunnen we niet wachten om de ski's onder te klikken. De rust en de verse ribbels op de pistes zijn enorm aanlokkelijk. We geven elkaar de ruimte en dalen een voor een af; wat is dit genieten! Dan piept ineens de zon achter de berg vandaan en de eerste zonnestralen kleuren de piste. Het klinkt vreselijk afgezaagd, maar het is echt een magisch moment. Het 'gouden uurtje' is begonnen.

Gouden uurtje in Davos

Het gouden uurtje in Davos

Privéskigebied

En tijdens dit eerste gouden uurtje is het skigebied dus gewoon van ons. Bijna elke piste moet eraan geloven: in een behoorlijk tempo doorkruisen we het skigebied van Davos. En dan komen er langzaam meer wintersporters naar boven. Op dat moment hebben wij er al heel wat kilometers opzitten. Om 09.45 uur houden we het voor gezien. We besluiten even snel terug naar het hotel te gaan om nog het ontbijt mee te pikken. Skiën doen we daarna wel weer. De dag is nog lang...

Davos

Met een klein groepje op pad in het skigebied van Parsenn

Davos Inside programma

'Skiën tijdens zonsopkomst' is één van de activiteiten van het 'Davos Inside' programma. Logeer je in één van de deelnemende accommodaties, dan zijn er diverse activiteiten waaraan je gratis deel kunt meedoen. Je hoeft je alleen van tevoren even aan te melden. Andere activiteiten waar je kosteloos aan deel kunt nemen zijn onder andere: een freeridecursus, steenbokken spotten, een kijkje achter de coulissen van de bergliften of een geocaching tocht. Leuke extra's!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen