22 januari 2017 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Hochzeiger in het Pitztal is zo'n skigebied dat niet bekend is bij het grote publiek, maar wel zeer de moeite waard. Wij bezochten Hochzeiger op een grijze dag met een beetje sneeuw en weinig zicht. Niet een dag waarop je direct een goede indruk krijgt van de omgeving, maar we waren toch enorm verrast door de afwisseling en uitdaging in het skigebied. Aangezien Hochzeiger zich presenteert als 'familie skigebied' denk je misschien al snel dat het er 'kinderachtig' is, maar niets is minder waar. Het aantal pistekilomers (zo'n 40) is misschien niet heel indrukwekkend, veelzijdig is het gebied zeker wel! In deze video laten we je het skigebied zien en geven we je 5 tips voor een wintersport in Hochzeiger.

#1 Piste: de zwarte nr. 3 - Benni Raich afdaling

Deze piste schrikt waarschijnlijk veel mensen af door de zwarte kleur, maar daardoor is ie lekker rustig en de sneeuwkwaliteit is er vaak goed. De afdaling is vernoemd naar de beroemde skiër Benni Raich.

#2 Piste: de rode nr. 4 - Panorama Abfahrt

Is de eerste tip toch een beetje te pittig, probeer dan de rode nr. 10. Deze piste heet "Panorama Abfahrt" en doet haar naam eer aan op mooie dagen. Het is een fijne lange en niet al te moeilijke piste, die ook gedeeltelijk door het bos loopt.

#3 Pisterestaurant: Stalderhütte

Hochzeiger kent een aantal leuke berghutten en restaurants. Wij vonden de Stalderhütte erg leuk! Bovendien kun je hier ook overnachten als je wilt, dan ben je zeker 's ochtends de eerste op de piste!

#4 Après-ski: Egger Lounge

Ook op het gebied van après-ski is Hochzeiger veelzijdig. In de Egger Lounge kun je na het skiën rustig iets drinken en bijkletsen. Wil je meer actie, dan is er buiten ook een paraplubar waar de bekende Duitstalige hits uit de boxen schallen.

#5 Restaurant: Hexenkessl

Deze laatste tip ligt niet direct bij het skigebied, maar het is zeker de moeite waard om een keer 's avonds naar St. Leonhard te rijden. Hier kun je lekkerste spareribs van het Pitztal eten en ook je vind er ook een gezellige bar.

Hochzeiger (Pitztal): 5 tips voor je wintersport (video)

Heb jij nog tips voor een wintersport in Hochzeiger? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen