Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in het Berner Oberland

Adrenalinejunkie of levensgenieter: de regio Bern-Berner Oberland staat bekend om zijn veelzijdige aanbod, met voor ieder wat wils. Hier beleeft iedere wintersporter een bijzondere tijd. Sportieve hoogtepunten, sfeervol genieten, plezier in de sneeuw en op het ijs – geluksmomenten zijn hier gegarandeerd. Het Berner Oberland, de bakermat van de skisport, biedt pistes voor carvers, telemarkers, snowboarders en skicrossers. In totaal beschikt de regio over 350 km langlaufloipes, 200 km winterwandelpaden en sneeuwschoentrajecten.

Internationale skiwedstrijden

In het Berner Oberland worden tal van internationale skiwedstrijden georganiseerd. Afgelopen weekend vond de wereldbeker skien plaats in Adelboden, volgende week strijkt het circus neer in Wengen voor de wedstrijd op de beroemde Lauberhorn (15 – 17 januari 2016). Gelukkig komen ook niet-professionele wintersporters aan hun trekken in sneeuwzekere wintersportgebieden als Gstaad, Adelboden-Frutigen-Lenk en de Jungfrau Regio.

Familievakantie in het Berner Oberland

Ook voor een wintersport met de familie zit je hier helemaal goed. Boven Meiringen-Hasliberg in het Haslital ligt het kinderskiparadijs ‘Bidmi’ waar de allerkleinsten kennis kunnen maken met skiën. De groteren verkennen de afwisselingsrijke ski- en snowboardparks van Hasliberg en niet-sporters genieten van het adembenemende uitzicht vanuit het bergrestaurant Alpen Tower. Ook in Lenk, op de Betelberg, hebben gezinnen een ruime keus aan pistes. Voor Europa’s langste sleeparcours moet je naar de ‘Big Pintenfritz’ in de Jungfrau Region met Grindelwald als eindpunt.

Top of Europe ICE MAGIC

In het centrum van Interlaken kun je een bijzondere schaatservaring beleven. Middenin het centrum kan er op een aantal met elkaar verbonden ijsvelden geschaatst worden. Ook in de avond is het bochtenrijke parcours geopend wat voor prachtige plaatjes zorgt. Liefhebbers van langlaufen kunnen uit de voeten op de sprookjesachtige loipes van Kandersteg in het natuurpark Gantrisch.

Gastronomie en wellness

Het bergachtige landschap van het Berner Oberland laat nog veel meer winterdromen uit komen. Zo kun je op de Engstligenalp boven Adelboden in een sneeuwiglo genieten van een heerlijke traditionele kaasfondue. Voor culinair genot van de bovenste plank moet je naar Gstaad waar maar liefst 18 Gault Millau-restaurants zijn te vinden. Een prachtige beauty en wellnessoase vind je aan de oevers van de Thunersee, het uitzicht op het meer en de besneeuwde bergen maakt deze plek extra bijzonder. In een van deze met veel passie geleide wellnesshotels is het dankzij een overweldigend aanbod een feest hier nieuwe energie op te doen.

Klik hier voor meer informatie over het Berner Oberland >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.