3 januari 2016 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

St. Anton am Arlberg staat hoog op het lijstje van favoriete bestemmingen bij ervaren wintersporters. Het afwisselende skigebied Ski Arlberg biedt alles wat een verwende skiër of snowboader wenst: uitdagende en lange afdalingen, snelle en moderne liften en een gebied dat met zo'n 350 km aan pistes groot genoeg is voor een week plezier. Bovendien heeft St. Anton een bijzonder gezellige après-ski en een uitgebreid winkel- en restaurantaanbod. Aan dit alles hangt echter wel een iets hoger prijskaartje, maar dat heeft de liefhebber er graag voor over. In deze video geven we je een indruk van het dorp, het skigebied en 5 tips voor een wintersport in St. Anton am Arlberg.

#1 Piste: de afdalingen bij Rendl

Het skigebied van St. Anton am Arlberg ligt aan beide zijden van het dorp. Rendl is het 'kleinste' skigebied en wellicht daarom minder populair bij de meeste wintersporters. Het is hier vaak een stuk rustiger dan aan de kant bij de Galzigbahn en bovendien hangt er een relaxte sfeer.

#2 Pisterestaurant: Mooserwirt

Ik hoor je bijna denken: "Maar, eh, de Mooserwirt, dat is toch die après-ski tempel...?". Klopt helemaal! Het is absoluut één van de beste plaatsen in de Alpen voor een mooi après-skifeest, maar daarnaast hebben ze ook een goede keuken. Erg leuk om hier ook eens te lunchen!

#3 Après-ski: Piccadilly

Voor après-ski hoef je in St. Anton am Arlberg niet ver te zoeken. Er is hier echt voor elk wat wils, zowel op de piste als in het dorp. De Piccadilly is een gezellige bar waar je bovendien kunt genieten van leuke live muziek.

#4 Restaurant: Museum

Museum is de naam van een bijzonder restaurant in St. Anton. Je kunt hier in een authentiek gebouw en sfeervolle omgeving genieten van heerlijke gerechten.

#5 Bijzonder: eten op hoog niveau

Bij het bergstation van de Galzigbahn ligt de Verwallstube. Dit is een bergrestaurant op sterrenniveau. Op donderdagavond kun je met de gondellift omhoog om aan te schuiven aan een exclusief candlelight diner.

St. Anton am Arlberg

Heb jij nog tips voor een wintersport in St. Anton am Arlberg? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het