21 december 2015 door Joeri in 'Reisverslagen''

Inmiddels is de Dutchweek in Val Thorens een begrip. Al jaren wordt hier uitbundig het einde van het skiseizoen gevierd met een grote groep fanatieke Nederlandse feestgangers. Drie jaar geleden is hier het Saalbach kleurt Oranje!

Dat nu het Dutchweekend Saalbach is toegevoegd aan het aanbod van Dutchweek.nl is niet verwonderlijk. Al jaren prijken de dorpen Saalbach en het nabijgelegen Hinterglemm in de top van de lijstjes van de beste après-skibestemmingen in de Alpen. Eind maart, als de grote massa’s vertrokken zijn, grijpen de organisaties Dutchweek.nl en Summittravel.nl hun kans en toveren het dorp voor een aantal dagen om tot een gezellige Nederlandse enclave. De meeste wintersporters die je nu in het dorp ziet, komen voor het Dutchweekend. In de middag druppelen de mensen binnen en zij worden hartelijk ontvangen door de organisatie. Deze wijst iedereen vervolgens verder naar hun kamers voorziet de gasten van een passe-partout in de vorm van een armbandje. Hiermee kun je zonder problemen naar binnen bij de verschillende feestjes die gedurende de dag op diverse locaties plaatsvinden.

Foto credits: Christ Clijsen & Stephan Versluis

De eerste liters glijden naar binnen

Wij komen wat later op de avond aan en worden ietwat mismoedig van het regenachtige dorp dat we aantreffen. De feestjes vinden we mooi, maar dat is zeker niet ons enige doel. Wij willen ook graag het pisteaanbod van het enorme gebied verkennen. Het gebied dat sinds dit jaar zelfs nog groter is door een nieuwe verbinding met Fieberbrunn. Ter afleiding mengen we ons bij aankomst meteen in het feestgedruis in één van de après-skipareltjes van Saalbach, de Bauer Schi-Alm. We laten de eerste liters bier zonder al te veel moeite naar binnen glijden. Binnen no-time zijn we de regen vergeten.

Saalbach kleurt wit!

Wakker worden gaat wat moeizaam, maar als we uit het raam kijken kunnen we ons geluk niet op. De regen is ’s nachts in sneeuw veranderd en er ligt een dikke laag verse poeder! Opgetogen vertrekken we samen met de winnaressen van de Snowplaza / Summittravel prijsvraag richting de besneeuwde toppen om nog een paar dagen van het winterseizoen te genieten. De eerste dag hebben we verse sneeuw, maar wel wat mist en de tweede dag weer een laag verse sneeuw en een heerlijk zonnetje. Kortom, de omstandigheden om te skiën zijn prima voor de tijd van het jaar en dat maakt ons verblijf compleet.

Verse sneeuw en super weer

Wir wollen die eisbären sehen

Zo rond de lunch gaat het Dutchweekend programma dagelijks van start. Het begint op de piste bij de Panorama Alm. Na de lunch komen buiten op het terras de DJ’s in actie en kent de après-ski voor velen een vroege start. Als de schemer zijn intrede doet gaat de muziek uit en worden de latten nog eenmaal ondergebonden. Met veel vallen en opstaan verplaatst de menigte zich naar de Bauer Schi-Alm om daar de gezelligheid weer op te pakken. Hier schallen de welbekende Hollandse en Duitse après-ski krakers weer met veel overtuiging uit de speakers. Waar menigeen zich rond een uur of acht even terugtrekt om te eten en de batterijen op te laden, trekken de diehards meteen verder naar Mango’s om de avond te vervolgen. Na een lange dag gezelligheid wordt het licht rond een uur of drie uitgedaan in de Taverne. Lang niet iedereen zal dit meer meemaken. Wij in ieder geval niet.

Gezellige après-ski bij de Panorama Alm

Het skiseizoen feestelijk afsluiten

Voor de liefhebber van de après-ski  is het Dutchweekend een echte aanrader. De beloftes van zon, feest, liters witbier en perfecte pistes zijn stuk voor stuk ingelost. Ook aan het einde van het seizoen is het dus nog zeer goed toeven in Saalbach. Met dank aan de goede organisatie van de mensen van Dutchweek.nl en Aftermovie Dutchweekend Saalbach 2015

Benieuwd geworden naar het Dutchweekend Saalbach, bekijk hier de aftermovie van 2015:De tweede editie van Dutchweekend Saalbach vindt plaats van 23 tot en met 28 maart 2016. Bekijk hier het
volledige programma >

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen