15 januari 2017 door Miranda in 'Tips''

Fieberbrunn ligt in het Oostenrijkse Pillerseetal. Volgens officiële metingen valt hier de meeste sneeuw van heel Tirol. Sinds deze winter is het skigebied van dit relatief rustige dorpje verbonden met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Hierdoor is het plaatsje ineens onderdeel van het grootste skigebied van Oostenrijk met 270 km pistes. Niet alleen families en freeriders voelen zich hier thuis, maar vanaf dit jaar zitten ook wintersporters die houden van lange tochten skiën er helemaal goed. In deze video geven we je een beeld van het dorp, het skigebied en delen we 5 tips voor een wintersport in Fieberbrunn met je.

#1 Piste: Piste Reckmoos Nord

Bij Reckmoos Nord kun je kiezen uit een tweetal afdalingen voor gevorderde wintersporters; een rode of een zwarte. De sneeuw is hier bovendien vaak erg goed!

#2 Pisterestaurant: Teehütte

De Teehütte is een piepklein berghutje vlakbij het dalstation van Reckmoos Nord. Verwacht hier geen uitgebreide kaart, maar wel gezelligheid. Je kunt er terecht voor (uiteraard) thee, dranken, broodjes en soep.

#3 Après-ski: Biwak

Bij het dalstation in Fieberbrunn ligt Biwak. Hier kun je terecht voor een lunch, chillen in een ligstoel en aan het eind van de middag is het erg gezellig tijdens de après-ski.

#4 Na het skiën: Schnapps drinken bij Giddis Genusswerkstatt

Een absolute aanrader is om na het skiën eens op bezoek te gaan bij Giddis Genusswerkstatt. Giddi brouwt Schnapps op traditionele wijze en vertelt er graag over. Je kunt er allerlei soorten Schnapps proberen, terwijl je ondertussen snoept van kaas en worst.

#5 Restaurant: Großlehen

Iets boven het dorp ligt Gasthof Hotel Großlehen. In het restaurant kun je heerlijk eten voor een prima prijs. Overdag kun je hier trouwens ook erg goed wandelen en langlaufen.

Heb jij nog tips voor een wintersport in Fieberbrunn? Laat een reactie achter.

Lees hier ons reisverslag van Fieberbrunn >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen