Skip to navigation Skip to main content

De mooiste skihutten van Zwitserland

Zwitserland barst van de prachtige skihutten! Van authentieke skihut waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, tot moderne plekken die met de tijd zijn meegegaan. Wat de hutten met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal in de Zwitserse bergwereld liggen. Geniet van de lokale specialiteiten en het uitzicht op de omringende bergen. Hier heb je na je welverdiende pauze moeite om afscheid te nemen van het zonnige terras of de knisperende open haard. In dit weblog vind je de mooiste skihutten van Zwitserland.

Restaurant Aebi, Adelboden-Frutigen

Alle zintuigen ervaren de historie van Restaurant Aebi. Het hotel stamt uit het jaar 1786 en is na al die jaren behouden gebleven voor het winterpubliek. De kwaliteit van het eten staat buiten kijf. Er worden dagelijks twee menu's aangeboden met producten van de boerderij.

Refuge de l'Espace, Les Diablerets

Wat een waanzinnig uitzicht! Refuge de l'Espace ligt aan de voet van de Quille du Diable op de gletsjer van Les Diablerets. De kleine berghut lijkt als het ware in de lucht te zweven. Wil je hier een zitplaats bemachtigen dan dien je al vroeg in de ochtend te komen.

Bergrestaurant Fronalpstock, Stoos

Als je het terras van Bergrestaurant Fronalpstock betreedt, sta je wel even met je ogen te knipperen. Het restaurant ligt op een hoogte van bijna 2000 meter en biedt een fabelachtig uitzicht over het Vierwoudstedenmeer. Krijg je geen genoeg van het uitzicht? Dan blijf je gewoon overnachten.

Bergrestaurant Bort, Grindelwald

De geschiedenis van Bergrestaurant Bort gaat terug naar het jaar 1947. Toen kwamen hier al de eerste gasten en nog altijd is het een populaire plek. De hut is volledig verbouwd waarbij men trouw is gebleven aan de oorspronkelijke uitstraling. Bij een smaakvolle kaasfondue krijg je het uitzicht op de Berner Alpen er gratis bij.

Othmar’s Skihütte, Zermatt

Bij Othmar’s Skihütte maak je een culinaire reis door Alaska. Terwijl je geniet van wilde zalm uit Alaska, koningskrab of eland entrecote kijk je uit op de beroemde Matterhorn. Het thema van deze hut komt voort uit het feit dat de eigenaren de zomers doorbrengen in hun hut in Alaska.

Blokhut Erezsäss, Davos

Neem plaats op de banken met zachte dekens en geniet van culinaire specialiteiten zoals spare ribs “Costine”, Erezsäss hamburger of St.Gallen olma braadworst. De blokhut Erezsäss ligt direct bij het dalstation van de Schiferbaan in skigebied Parsenn-Gotschna. Overnachten is ook mogelijk op deze bijzondere plek.

Alpenhut Cheselen, Melchsee-Frutt

Klein en intiem, zo kun je Alpenhut Cheselen het beste omschrijven. Schuif gezellig aan in de paraplubar of neem met de familie plaats aan een van de lange tafels. Ook het menu is zoals je die bij een Alpenhut mag verwachten. Traditionele en stevige gerechten die je energie geven voor een volgende afdaling.

Klik hier voor nog meer skihutten in Zwitserland >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.