5 februari 2017 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

Kirchberg is een begrip in wintersportend Nederland. In dit Oostenrijkse dorpje zijn wij graag geziene gasten en overspoelen we dagelijks de après-ski, waar we ons bier in eigen taal bestellen en Hollandse hits uit de boxen klinken. Toch is Kirchberg niet alleen een dorp voor feestvierders, ook families met kinderen en beginners zullen zich hier thuis voelen. Het skigebied kenmerkt zich door brede glooiende en niet al te moeilijke afdalingen. Meer uitdaging vindt de gevorderde skiër richting Kitzbühel. In deze video geven we je een beeld van het dorp Kirchberg, het skigebied, de après-ski en geven we je een aantal tips.

#1. Piste: blauwe 30

De blauwe nummer 30 piste vanaf Pengelstein is een aanrader voor elk type wintersporter. Beginners die de eerste bochten onder de knie hebben kunnen hier perfect verder oefenen, omdat de afdaling meer uitdaging biedt dan de oefenhelling. Gevorderden kunnen heerlijk cruisen en experts zetten hun ski's hier vol op de kanten, heerlijk!

#2. Pisterestaurant: Ochsalm

Bij het dalstation van de Ochsalmbahn ligt het gelijknamige bergrestaurant. In dit ruime bedieningsrestaurant is de service snel en vriendelijk en smaken de specialiteiten als Kaiserscharnn en Schnitzel zoals ze horen te smaken: erg lekker!

#3. Rodelen, ijsklimmen of fatbiken: Gaisberg

De Gaisberg is een berg die niet verbonden is het de rest van het skigebied en slechts één stoeltjeslift, maar veel mogelijkheden heeft. Je kunt er skiën op een zeer rustige rode en zwarte piste, maar ook rodelen, ijslimmen of naar beneden op een fatbike. Super leuk!

#4. Restaurant: Rosengarten

Langs de weg richting Aschau ligt hotel restaurant Rosengarten. Hier kun je echt heerlijk dineren. Sjiek in het culinaire restaurant, of lekker lokaal en goedkoper in het tweede restaurant.

#5. Après-ski: Eisbar, of...

De après-ski in Kirchberg is legendarisch en Hollands. Je kunt hier als je wilt iedere avond feestvieren op een andere plek: der Tiroler, Schatzi's, Boomerang, de London Pub of de Eisbar, het zijn slechts enkele bekende namen. Wij vonden het moeilijk om de leukste tent te selecteren, maar tijdens ons verblijf was de Eisbar wel heel gezellig...

Kirchberg

Heb jij nog tips voor een wintersport in Kirchberg? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het