18 december 2016 door Miranda in 'Tips'' | 2 Reactie(s)

Ellmau is een van de meest geliefde dorpen in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Het vriendelijke authentieke Oostenrijkse plaatsje biedt alles voor een fijne wintersport: een kinderland en mooie oefenhellingen in het dal, en een groot en uitgebreid skigebied voor gevorderden met bijna 280 km aan pistes. De toegang van Ellmau tot de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is vanaf dit seizoen door de komst van de nieuwe Hartkaiserbahn enorm verbeterd. In deze video geven we je een indruk van het dorp, het skigebied en delen we 5 tips voor een wintersport in Ellmau.

#1 Piste: rode 88

Vooral in het weekend en tijdens het hoogseizoen kunnen de pistes in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental behoorlijk druk zijn. Dan is de rode piste 88 een goeie tip. Deze fijne brede piste is relatief rustig en je kunt er heerlijk carven. Enige nadeel: je moet weer met de sleeplift Schmiedalm omhoog, maar dat is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom het er zo lekker rustig is.

#2 Pisterestaurant: Brenner Alm

Het aanbod aan mooie en knusse berghutten is enorm in Ellmau. Wij vonden de Brenner Alm erg fijn. Je hebt er een prachtig uitzicht, het eten is heerlijk en de service vriendelijk en snel. Je vindt de Brenner Alm langs de Astberg piste, bereikbaar via lift nummer 90.

#3 Après-ski: Fabels

In Fabels kun je een flink Hollands après-skifeestje bouwen. Ieder middag knallen hier de feestnummers uit de boxen. En heb je honger gekregen, dan kun je een kroketje uit de muur trekken! Fabels ligt vlakbij het dalstation van de Hartkaiserbahn.

#4 Rodelen: Astberg

Op de Astberg bij Going am Wilder Kaiser, direct naast Ellmau ligt een 4,5 km lange rodelbaan. Je kunt met de stoeltjeslift omhoog om vervolgens lekker lang af te dalen. Als je wilt kun je nog even pauze houden bij onze tip nummer 2, de Brenner Alm. De rodelbaan op de Astberg is zowel overdag, als elke avond tot 21.00 uur geopend.

#5 Restaurant: Ellmauer Alm

Wil je lekkere typische Oostenrijkse of Tiroolse gerechten eten? Ga dan naar de Ellmauer Alm. Je vindt het restaurant aan de hoofdweg net buiten het centrum bij de oefenhellingen. Bovendien is de sfeer er ook nog eens erg gezellig.

Rodelen in Ellmau

Heb jij nog tips voor een wintersport in Ellmau ? Laat een reactie achter.

Lees ook onze review over de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen