6 januari 2016 door Joris in 'Reisverslagen''

Toerskiën in het Sellraintal

Links, rechts, links, rechts. Toerskiën is een monotone aangelegenheid die eigenlijk helemaal niet bij het drukke en snelle leven van nu past. Urenlang wordt de ene voor de andere voet gezet. Hoewel de temperatuur niet al te hoog is, heb je het warm vanwege de geleverde inspanning. Het zweet loopt over je rug en je begint de vermoeidheid al te voelen. Waarom doen mensen dit zichzelf aan? Wanneer je je er zelf eens aan waagt, begrijp je de schoonheid van het toerskiën. De rust, alleen met de natuur en de inspanning. In dit weblog lees je meer over toerskiën in het Sellraintal.

Perfecte omstandigheden

De sneeuw glinstert in de morgenzon. Er is de afgelopen nacht meer dan 10 centimeter verse sneeuw gevallen. De lucht is helder en fris, geen wintersporter in de buurt en geen lawaaiige liften. Tijd om te toerskiën! De zijdalen van het Sellraintal zijn eenvoudig te bereiken, maar in tegenstelling tot veel andere plekken in Tirol nog heerlijk rustig. Massatoerisme komt hier nog niet voor. De tour van vandaag voert ons naar de Wetterkreuzkogel.

Skitoer Wetterkreuzkogel

De skitoer slingert door de karakteristieke en romantische bossen naar de Oberen Issalm. We slaan links af en stappen verder door het vlakke Wörgetal. Aan het einde van het dal maken we een brede, rechtse bocht om op een bergkam te belanden. Het traject wordt een flink stuk steiler, tot we eindelijk de top van de Wetterkreuzkogel bereiken. Deze skitoer is niet al te steil en ook voor beginners goed te doen. De moeilijkheidsgraad zit hem in het feit dat het stuk door het bos soms behoorlijk verijst kan zijn.

Skitoer Wetterkreuzkogel

Korte, snelle afdaling

Boven op de top is de wind flink op komen zetten en een weersverandering kondigt zich aan. Vandaag geen tijd om rustig bij te komen en te genieten van het uitzicht. Snel de vellen van de ski’s, een droog shirt aan en terug naar het dal! Na de urenlange wandeling, zit de afdaling er binnen een mum van tijd op. Maar dit maakt toerskiën misschien wel zo bijzonder. Middenin de natuur, één met de sneeuw en de bergen, ik kan het iedereen aanraden!

Overige informatie

  • Duur: 2-3 uur
  • Hoogteverschil: 860 m
  • Niveau: eenvoudig
  • Startpunt: parkeerplaats bij het stuwmeer van Kühtai aan de rechterzijde bij een bushalte/bruggetje.
  • Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het Sellraintal >>

Tekst en beeld: Marius Schwager

Toerskiën Sellraintal

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen