4 december 2016 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

Gerlos verandert in de winter in een Hollandse enclave. Massaal trekken we tijdens onze wintersport naar dit populaire Tiroolse dorp. Maar waar vind je nou de fijnste piste, of kun je het lekkerst eten? Snowplaza reisde af naar Gerlos en zocht het voor je uit. Bekijk onze video waarin we je een beeld geven van het dorp, het skigebied én je 5 tips geven voor jouw volgende wintersport in Gerlos.

#1 Piste: rode 38a bij de Fussalm X-Press

Een piste die wij keer op keer wilden doen, was de rode 38a bij de 6-persoons stoeltjeslift Fussalm X-Press. Het is een fijne lange afdaling die mooi in de vallijn ligt. Je kunt er heerlijk carven of relaxed naar beneden cruisen.

#2 Pisterestaurant: Rössl Alm

Langs de rode dalafdaling 31 terug naar Gerlos, ligt de Rössl Alm. Het is een vrij nieuwe berghut met een gezellige sfeer en heerlijk eten. Het restaurant is niet massaal en de bediening is vriendelijk en snel. Je kunt kiezen uit diverse Oostenrijkse en lokale gerechten.

#3 Après-ski: Cin Cin

De après-skibar Cin Cin is beroemd in Gerlos en ver daar buiten. De Cin Cin ligt middenin het centrum van Gerlos aan de doorgaande weg, maar je kunt ook gewoon de stroom wintersporters volgen die hier dag na dag direct naar het skiën naar toe gaan. Het Hollandse feestje gaat door tot ver in de avond, waarna je de straat over kunt steken en verder kunt dansen in de Country Club.

#4 Restaurant: Jägerstüberl

Restaurant Jägerstüberl is een typische sfeervolle Oostenrijkse stube met veel hout en er is regelmatig livemuziek. Uiteraard eet je hier de plaatselijke specialiteiten als Schnitzel, Kaiserscharrn en Zwiebelrostbraten. Hier beleef je gegarandeerd een gezellige Tiroolse avond.

#5 Event: Skishow

Tijdens het winterseizoen organiseert de plaatselijke skischool bijna wekelijks een spectaculaire skishow met muziek, mooie lichteffecten en een groots vuurwerk. De skishow vindt plaats op de piste middenin het dorp, vaak op zondagavond. Absoluut de moeite waard om te bekijken!

Gerlos: tips voor je wintersport

Dit waren onze tips voor een wintersport in Gerlos. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het