13 november 2015 door Thijs in 'Nieuws', Skigebieden onder de loep''

Aletsch Arena: autovrij wintersprookje in Wallis

Een kristalheldere lucht, knisperende sneeuw en een uitzicht op de mooiste ‘vierduizenders’ van Wallis – hiervoor moet je naar de Riederalp, Bettmeralp en Fiesch-Eggishorn in de Aletsch Arena. Vanuit het dal ben je binnen zeven tot tien minuten in een van deze autovrije wintersportbestemmingen. Omgeven door de imposante Aletschgletsjer, UNESCO Werelderfgoed, vergeet je alle hectiek en geniet je van een zorgeloze wintersport. Van december tot april is het wintersportseizoen in volle gang en heb je de beschikking over 104 sneeuwzekere pistekilometers.

Direct op de ski’s voor je accommodatie

Het fijne van een wintersport in de Aletsch Arena is dat je direct voor de deur van je accommodatie op de ski’s kunt. Iedere wintersporter voelt zich thuis in dit veelzijdige skigebied. De Aletsch Arena beschikt over het label ‘Familien wilkommen’, maar ook meer ervaren wintersporters en freestylers kunnen hier uit de voeten. Voor liefhebbers van winterwandelen is er 75 kilometer aan geruimde paden. Langlaufers vinden een prachtige loipe bij de Bettmersee, op de natuurijsbaan van Bettmeralp kan geschaatst worden en vanuit Fiescheralp start een 13 kilometer lange rodelbaan naar het dal.

Nieuwe combinatiekabelbaan 'Gletscherbahn Moosfluh'

Dat ze in de Aletsch Arena niet stil blijven staan bij al dit natuurschoon bewijst de nieuwe combinatiebaan 'Gletscherbahn Moosfluh'. De kabelbaan bestaat uit twee delen en is niet alleen indrukwekkend vanwege het innovatieve ontwerp. Hij is namelijk zo gebouwd dat geologische verzakkingen door middel van speciale constructies in het midden- en bergstation direct opgeheven kunnen worden. Met deze nieuwe combinatiekabelbaan kunnen wintersporters de reis naar de Moosfluh afleggen in een 8-persoonsgondel en 6-persoonsstoeltjes.

Gletscherbahn Moosfluh

Aletsch Arena app: je digitale reisgenoot

Met de Aletsch Arena App kun je op een totaal andere manier kennismaken met de ongerepte natuur van de Alpen. Een 360°-panoramabeeld bij ieder weertype. Een fotofunctie waarmee je je in het digitale panorama kan plaatsen en deze foto's kan delen binnen je eigen netwerk. Een kaart met locatiegegevens en routes in alle pistecategorieën. Belangrijke informatie en tips over de bergwereld en het toeristische aanbod. De Aletsch Arena app is gratis te downloaden voor Apple iOS en Android.

Aletsch Arena app

Gletscherfloh Gletschi – de nieuwe mascotte

Komende winter kom je hem nog niet tegen, maar vanaf zomer 2016 is Gletscherfloh Gletschi de nieuwe mascotte van de Aletsch Arena. Speciaal voor deze nieuwe taak heeft hij nieuwe rode schoenen aangeschaft en hij toont je met alle liefde de mooiste plekken van de regio. Zonder moeite weet hij de kinderen te vermaken en ook is hij altijd als eerste op de hoogte van aantrekkelijke (familie)aanbiedingen. Fuchs FOX wordt bedankt voor bewezen diensen en mag na deze winter met pensioen.

Klik hier voor meer informatie over de Aletsch Arena >>

Gletscherfloh Gletschi

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen