14 oktober 2015 door Thijs in 'Nieuws', Alpenweer''

Wat kan er in één nachtje toch veel gebeuren! Gistermiddag waren veel toppen nog groen en vanmorgen lag er opeens een flinke laag sneeuw! Het heeft de hele nacht gesneeuwd en met name in Oostenrijk en Zwitserland is een lekker laagje gevallen. De komende dagen blijft de kans op neerslag aanwezig, maar zien we de sneeuwgrens stijgen naar rond de 2000 meter. Pas op zaterdag krijgt de zon weer de overhand en moeten we ervoor vrezen dat de sneeuw op de lagere flanken weer langzaam weg begint te smelten. Deze prachtige beelden nemen ze ons echter niet meer af! Geniet van de witte webcams en enkele prachtige zonsopkomsten in de Alpen.

Wordt Winterberg ook al wit?

Ook in Winterberg is er de komende dagen kans op neerslag. Wie nu een blik op de webcams werpt, ziet her en der een plukje wit. Het is nog te vroeg om van een 'echt' laagje sneeuw te spreken. Hopelijk zet de kou en de sneeuwval echter door, zodat we ook vanuit het Sauerland met goed nieuws kunnen komen. Zoals we ook in eigen land hebben gemerkt heeft de oostenwind voor een flink koufront gezorgd. In de Alpen, en hopelijk straks ook in Winterberg, plukken we daar nu de vruchten van in de vorm van een flinke laag sneeuw!

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

Webcam Zauchensee

Sneeuw tot in het dal in Zauchensee (1350 m)

Webcam Zillertal

Aanhoudende sneeuwval in de Zillertal Arena

Webcam Hochsölden

Bewolking in Hochsölden waar een flinke laag is gevallen

Webcam Gletsjer Sölden

De gletsjer van Sölden ligt boven de wolken

Webcam Grossglockner Hochalpenstraße

Het sneeuwt maar door bovenop de Grossglockner Hochalpenstraße

Webcam Grindelwald

Om te bewijzen dat er gistermiddag echt nog geen sneeuw lag twee beelden uit Grindelwald

Webcam Saas-Fee

Werkelijk een wonderschone zonsopkomst in Saas-Fee

Webcam Jungfrau

De sneeuwval heeft plaats gemaakt voor zonneschijn op de Jungfraujoch

Webcam Val d

Alsof de pistes er al klaar voor zijn in het Franse Val d'Isere

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.