Skip to navigation Skip to main content

Winter XXL in Obertauern

Het skiseizoen begint vroeg in het Oostenrijkse Obertauern en het belooft een mooie en lange winter te worden in deze sneeuwzekere wintersportplaats in het Salzburgerland. Vanaf medio november gaan de liften in het skigebied draaien en hiermee is Obertauern één van de eerste (niet gletsjer) skigebieden die opent dit winterseizoen. Op 27 november wordt de feestelijke opening gevierd met een concert van de multicultiband Culcha Candela, die met hun vrolijke hiphopreggae klanken het wintersportpubliek zal vermaken. Het wordt een winter vol evenementen en wintersportplezier.

Ski in, ski out

Obertauern ligt op een hoogte van 1740 meter te midden van 100 km aan pistes en 26 liften. Uniek aan deze wintersportplaats is dat de accommodaties per ski bereikbaar zijn. Wintersporters kunnen hun auto laten staan, ’s ochtends bij de voordeur de ski’s onderklikken en ’s middags doorglijden naar de bruisende après-ski. Door de (hoge) ligging is sneeuw gegarandeerd van half november tot begin mei.

Win een auto met schatzoeken op de piste

Na het grootse openingsconcert op 27 november volgen de evenementen elkaar snel op. Een highlight is het Gamsleiten Kriterium – de grootste schatgraverij van Oostenrijk - van 7 t/m 10 april 2016, dat dit seizoen voor de tiende keer plaatsvindt. In de sneeuw van de Gamsleiten 2 afdaling liggen dertig schatkisten verstopt. In één van de kisten ligt de sleutel van een droomauto.

Hotspot voor freeriders

De sneeuwkom in het Salzburgerland is ook een hotspot voor wie zich liever buiten de piste begeeft. Freeriders vinden in Obertauern afdalingen in alle moeilijkheidsgraden. Van een rustige helling voor beginners bij de Hundskogelbahn, tot de steile rotswanden met hoge drops bij de noordelijke Gamsleiten route. Actuele waarschuwingsfases voor lawines, temperatuur, sneeuwhoogtes en gevaarlijke berghellingen worden weergegeven op de borden van de freeridecheckpoints. Plaatselijke skischolen bieden freeridecursussen aan, waarbij alle ins en outs van off-piste skiën en safety aan bod komen.

Bruisende après-ski

Ook op het gebied van de après-ski, feesten en liveconcerten scoort Obertauern hoge cijfers. Traditionele berghutten verzorgen net zo'n warm onthaal als allerlei clubs waar internationale dj's de sfeer er in houden. Ook de dagelijkse feesten in de après-skibars zijn er gezellig. En heb je hier geen behoefte aan, dan kun je natuurlijk ook heerlijk ontspannen in de wellness. Er is voor ieder wat wils.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.