Skip to navigation Skip to main content

Alternatieve winteractiviteiten in Zwitserland

De vraag naar alternatieve wintersportactiviteiten neemt de laatste jaren toe. Ook de Zwitserse winterbestemmingen spelen hier graag op in. Van yoga op de piste tot winterwandelingen over indrukwekkende hangbruggen en culinaire ontdekkingen. De Zwitserse winter heeft ook voor niet-skiërs heel wat in petto. Zo zet bijvoorbeeld de trend ‘onthaasten’, ‘unpluggen’ en ‘offline-vakanties’ zich komende winter door. In St. Moritz, op de Paradiso-piste in het skigebied Corviglia, bevindt zich de eerste yogapiste ter wereld. Vier vaste plekken op de piste zijn zo ingericht, dat ‘Yoga on Snow’ zelfstandig of onder begeleiding beoefend kan worden. Ontdek de Zwitserse winter >

Nieuw: First Cliff Walk in de Jungfrau Region

Sinds september 2015 is de nieuwe hangbrug ‘First Cliff Walk’ bij het bergstation van de gondellift Grindelwald-Grindelwald-First (Jungfrau Region) in gebruik. Op een hoogte van 2000 meter loopt een rondwandeling langs de berg First over een 40 meter lange brug naar een spectaculair metalen uitzichtplatform, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de beroemde Eiger. De hangbrug is gratis toegankelijk en het hele jaar open. Ook in het Oberwalliser dal werd een hangbrug gebouwd. De Gomsbrug verbindt de dorpjes Bellwald/Fürgangen met Ernen/Mühlebach. Wie nog meer adrenaline wil, kan de hangbruggen Peak Walk Glacier 3000 bij Les Diablerets & Villars-sur-Ollon en Gstaad, alsmede de Titlis Cliff Walk in Engelberg oversteken.

Originele kaasfondue: in een riksja

Zwitsers en kaas, het is altijd al een goede combinatie geweest. Kaasliefhebbers kunnen voortaan een kaasfondue degusteren in een ‘Fondükscha’. Terwijl een gids je in een riksja door het charmante stadje Thun rijdt, geniet je van een heerlijke kaasfondue, witte wijn, schnaps en thee. In Zwitserland zijn tal van andere bijzondere plekken om van kaasfondue te genieten. In het Val d'Anniviers kun je tot aan de ijsgrot van Zinal wandelen op sneeuwschoenen. Bij aankomst kun je je verwarmen aan een kaasfondue in het hart van de ijsgrot.

First Cliff Walk / Kaasfondue in een ijsgrot

Kunst en wintersport in Martigny

Wie dan toch de latten niet kan missen tijdens een winters uitje, kan terecht in Martigny. Het charmante stadje is de ideale uitvalsbasis voor een culturele trip in combinatie met een dagje skiën in Verbier. Logeren kan er in het mARTigny Boutique Hotel dat op 1 oktober 2015 de deuren opende. Het hotel werkt nauw samen met de Fondation Pierre Gianadda.

Winter in de stad

Citytrips zitten de laatste jaren in de lift. Een bezoek aan de Zwitserse steden, ook in de winter, loont zeker de moeite: mooie, oude binnensteden – enkele zelfs Unesco-erfgoed -, authentieke en trendy uitgaansgelegenheden, musea met internationale faam en een paradijs voor shopaholics. ’s Winters heerst er een bijzonder sfeer zoals op de bekende kerstmarkt Montreux Noël of de kerstmarkt langs de Bahnhofstrasse in Zürich. Uniek is de zingende kerstboom op de kerstmarkt in Zürich: tijdens de adventsperiode zingen kinderkoren er kerstliederen op een verticaal podium gebouwd in de vorm van een kerstboom. Meer steden voor een citytrip in Zwitserland >

Kerstmarkt Montreux Noël

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.