Skip to navigation Skip to main content

Top 5 vakantieboerderijen in Zuid-Tirol

Traditioneel piste-skiën is allang niet meer de enige activiteit waar vakantiegangers op zoek naar zijn tijdens de wintersport. Steeds meer wintersporters kiezen voor een accommodatie die meer te bieden heeft dan alleen pistes en skiliften voor de deur. Wie verblijft op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol, kiest voor een avontuurlijke wintervakantie op een bijzondere locatie. Wij selecteerden de 5 meest bijzondere winterboerderijen in het noorden van Italië. Op welke boerderij breng jij je volgende wintersport door?

1. Ranuihof in Villnöss

Dit voormalige adellijke jachtslot is een bijzondere vakantiebestemming. De fresco’s en de stijlvolle ambiance in het Ranuihof nemen gasten mee naar de sfeer van het verleden. Te voet het landschap ontdekken, cultuur en traditie beleven. De boerderij ligt in het Villnössertal en geeft uitzicht op de Geislerspitzen, een prima vertrekpunt voor wandelingen middenin natuurpark Puez-Geisler.

2. Prackfiedererhof in Villanders

De Prackfiedererhof is een vrijstaande boerderij, zeer rustig gelegen in de buurt van het beschermde natuurgebied Dreikirchen en de Villanderer Alm. Ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving, ritten op slee en langlaufen door de Alpen.

3. Aussermahrhof in Gsies

Winterpret voor jong en oud: rodelbaan bij de boerderij, winterse wandelingen door de knerpende sneeuw, skiën en langlaufen… De langlauf loipe start direct voor de deur. Het familievriendelijke Aussermahrhof heeft zelfs een speciaal winterprogramma voor kinderen. De dag wordt afgesloten bij de gezellige warme boerenkachel met een glas van oma’s verwarmende kruidendrank in de hand. Op deze vakantieboerderij beleef je elke dag een nieuw winters avontuur.

4. Oberfahrerhof in Jenesien

Avontuur, paarden en beweging in de natuur? De vele dieren op Oberfahrerhof, en vooral Haflingers, maken van de dag een echte belevenis voor zowel beginnende als ervaren ruiters. De ruiterboerderij is niet alleen een heerlijke bestemming voor paardenfans, maar ook voor wandelaars en wintersporters. Ideale uitvalsbasis voor skitochten en sneeuwschoenwandelingen.

5. Bio-Hof Unterschweig in Ulten

Breng je vakantie door op een van de hoogstgelegen bergboerderijen met grote, gezellige appartementen. Vanaf de Unterschweighof kijk je niet naar het dal, maar naar de bergtoppen. Hier dompel je je onder in een andere wereld. Ideaal gelegen voor tourskiërs en sneeuwschoenwandelingen, 2 km afstand van het skigebied Schwemmalm/Ultental.

Klik hier voor meer informatie over Roter Hahn >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.