2 mei 2015 door Joris in 'Nieuws''

wintersport apps

Het wintersportseizoen van 2015 zit er echt bijna op. Hoewel er op enkele plaatsen nog geskied kan worden in mei, is het seizoen achter de rug. Massaal downloadden we verschillende applicaties op onze smartphones en tablets die ons een handje hielpen voor, tijdens en na onze wintersport. Hieronder zetten we de drie meest geïnstalleerde Android apps van 2015 voor je op een rijtje.

Skiinfo

De Skiinfo applicatie voert de lijst aan met maar liefst 1.000.000-5.000.000 installaties op Android apparaten. Skiinfo toont van meer dan 2000 skigebieden de sneeuwhoogtes en weersverwachtingen. Bovendien kun je via de webcam live meekijken wat er op de skipistes gebeurt. Wanneer je ‘snow alert’ inschakelt ontvang je een gratis pushbericht wanneer er verse sneeuw valt in jouw favoriete ski gebied. Wereldwijd behoort Skiinfo tot de meest gedownloade wintersport applicaties, ook op de iPhone.

Skiinfo app

Ski Tracks

Ski Tracks is inmiddels ook beschikbaar voor Android en al tussen de 100.000 en 500.000 keer gedownload. Deze app houdt jouw route, afstanden en statistieken gedurende de dag bij. Je hoeft alleen je smartphone in je zak te doen, de rest wordt voor je gedaan. De gegevens worden op de achtergrond getrackt en opgeslagen, waardoor er tot 20 uur opgenomen kan worden. Wel handig als je batterij dan ook lang meegaat. De Sony Xperia Z3 heeft bijvoorbeeld de Stamina Modus, voor een ongekende batterijduur tot wel 2 dagen. Perfecte combinatie met deze app dus.

Ski Tracks app

iSki Tracker

iSki Tracker is een soortgelijke applicatie als Ski Tracks. Het brengt je dagje skiën visueel in kaart. Je kunt deze gegevens delen met je vrienden en jullie resultaten vergelijken. Zo kun je eenvoudig je eigen gemeenschap opbouwen. Het nadeel van iSki Tracker is echter dat het via GPS je statistieken bijhoudt, waardoor het je wel veel batterij zal kosten. De app is, in tegenstelling tot Ski Tracks, wel gratis te downloaden.

Welke apps hebben jou tijdens het afgelopen seizoen bijgestaan? En heb je gemerkt dat je resultaatgericht bent gaan wintersporten, zoals we eerder beschreven op Snowplaza?

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.