21 april 2015 door Inge in 'Live vanuit de sneeuw', Reisverslagen''

Gaislachkogl Sölden

Half april vanuit het zonovergoten Nederland vertrekken naar de sneeuw, dat voelt best een beetje gek. De winterjas was net opgeborgen in de kast, maar halen we nu weer vrolijk tevoorschijn. Nog even genieten van de laatste sneeuw van dit seizoen tijdens een weekend lenteskiën in Sölden. De vooruitzichten beloven veel goeds; goede pistecondities voor april, verse sneeuw en zelfs wat zonne-uren. Ook bezoeken we op vrijdagavond het spektakel 'Hannibal', een openlucht theatershow op de Rettenbachgletsjer. We hebben er zin in!

Korte broeken en t-shirts

Via Amsterdam, een korte tussenstop in Frankfurt, Innsbruck en een taxirit arriveren we aan het einde van de middag in Sölden. De zon schijnt volop en de thermometer geeft 20 graden aan. Het straatbeeld wordt gedomineerd door mensen in korte broek en t-shirt. Een aparte gewaarwording. Dan ook geen Glühwein of warme chocomel, maar een ijsje graag!

Sneeuw, mist en goede pistecondities

De volgende dag is het makkelijk switchen van het zomergevoel naar een wintergevoel. Het is een stuk kouder, het sneeuwt en er hangt een dikke mist. Jammer voor het uitzicht, maar wel goed voor de techniek. De pistecondities zijn zeer goed, zeker boven 2200 meter. Gelukkig kent Sölden met onder andere de gletsjers genoeg pistekilometers boven deze grens. 's Avonds gaan we naar 'Hannibal' op de gletsjer, maar daarover volgend seizoen meer. Ik kan vast verklappen dat het een bijzondere show is.

Hannibal Sölden

Verse sneeuw tijdens het Hannibal evenement afgelopen vrijdagavond

Vers laagje poeder

Op zaterdag zijn we in het naastgelegen Obergurgl. Een andere beleving in dit mooie, wat kleinere gebied met goede off-piste mogelijkheden. We worden getrakteerd op een heerlijk laagje verse sneeuw. Dat voelt goed! Na een mistige ochtend, komt het zonnetje door. Zon en verse sneeuw, wat wil je nog meer? En dat in april. Wel even opletten als je onder de 2000 meter komt. Het skiën in de natte sneeuw vergt andere technieken.

Obergurgl

Zon, wolken en verse sneeuw in Obergurgl zaterdag

Terras Obergurgl

De lucht breekt open: lekker in het zonnetje op het terras

Zon en alleen op de piste

We sluiten het weekend af op de Gaislachkogl in Sölden met een geweldige ochtend. Een strakblauwe lucht en zon. We nemen de eerste lift om 8 uur en hebben het rijk alleen. Hoe vaak maak je dat mee? Nog een voordeel van skiën in het voorjaar. Wat mij betreft een echte aanrader om deze tijd van het jaar nog op de ski’s te staan. Niet twijfelen, gewoon een keer doen! En voor de fans roept dit verhaal vast herkenbare fijne beelden op.

Sölden

Lege pistes in Sölden zondagochtend vroeg

Terras Ice Q

Volop genieten van de zon

Sölden

De sneeuw boven de 2000 meter is nog opvallend goed

Zelf nog even skiën in Sölden? De liften zijn er nog open tot en met 3 mei!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!