Skip to navigation Skip to main content

Webcams: nog altijd volop winter in de Alpen!

Het Paasweekend kon niet beter beginnen in de Alpen. Er is veel verse sneeuw gevallen en de pistes liggen er waanzinnig bij. De verse sneeuw viel met name in Oostenrijk (noordflank) maar ook elders zijn enkele centimeters gevallen. Momenteel is het even wat rustiger, zaterdag en zondag komt er echter weer een depressie voorbij die verse sneeuw met zich meebrengt. De sneeuwcondities waren een paar weken wat minder maar dat is in één klap goedgemaakt. Op sommige plaatsen is nu al 50 centimeter gevallen. De verwachting is dat hier nog tientallen centimeters bij gaan vallen.

Na de Pasen rustiger

Na Pasen wordt het een stuk rustiger in de Alpen. De zon laat zich weer vaker zien en de kans op verse sneeuw daalt. Oostenrijk vormt hierop een uitzondering. Hier blijft de kans op verse sneeuw bestaan mede doordat de temperaturen hier een stuk lager liggen dan bijvoorbeeld in Frankrijk. Vertrek je komend weekend naar de sneeuw dan dien je rekening te houden met extra reistijd. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland valt winterse neerslag waardoor met name de laatste kilometers naar je bestemming voor problemen kunnen zorgen.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

Tijdens het Paasweekend zit je in het Brandnertal wel goed

WoW! Wat ligt deze piste in Gerlos er schitterend bij!

De pistebully in Sölden is nog druk bezig de pistes te prepareren

Wat een wereld van verschil in het Zillertal met enkele dagen geleden (31 maart)

Prachtige zonsopkomst en een perfecte piste in Warth - Schröcken

In Zauchensee (Salzburger Sportwelt) hangt nog altijd sneeuw in de lucht

In Zwitserland is een stuk minder sneeuw gevallen. Desondanks een prachtig plaatje uit Crans-Montana.

Geen verse sneeuw in Tignes, maar nog altijd goede sneeuwcondities

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.