5 april 2015 door Nikki in 'Familie/kinderen', Reisverslagen''

© Les 3 Vallées by David André

Luxe, exclusief en duur, dat is het stempel dat er op Courchevel kleeft. Dat Courchevel ook een heel ander gezicht heeft, heb ik laatst zelf ervaren met mijn familie. Dit beroemde skioord blijkt ook een ideale bestemming te zijn voor gezinnen met kinderen! Courchevel is zeer veelzijdig en geschikt voor vrijwel ieder type wintersport. Alleen voor een budgetvakantie ben je hier aan het verkeerde adres. Uitstekende skischolen, familie skipassen, gratis openbaar vervoer, genoeg redenen om voor een wintersport in Courchevel te kiezen.

Couchevel onbetaalbaar? Valt mee!

Natuurlijk is Courchevel een dure wintersportbestemming. Wanneer je met een aantal zaken rekening houdt kun je de uitgaven echter binnen de perken houden! Er zijn tal van exclusieve hotels maar wanneer je wat langer zoekt vind je nog een 4-persoons appartement (La Residence 1650) in Courchevel Moriand voor minder dan € 700,- per week. Natuurlijk moet je dan wel buiten de schoolvakanties op wintersport. Families profiteren bovendien van de familieskipas waarbij het hele gezin het tarief van de kinderen betaalt. Hiermee bespaar je maar liefst € 94,-. Lunchen op de piste? Op het terras van Le Panoramic betaalden we voor een sandwich, worst met patat (2x), tartiflette en salade € 50,-.

Waanzinnig (familie-)skigebied

Les Trois Vallées is een skigebied waar iedere skiër zich kan vermaken. Voor families is het pisteaanbod van 600 kilometer veel te groot. Wil je echter lange dagtochten maken dan zit je hier helemaal goed. Onze kinderen gingen op les bij ‘Les Rouges’, oftewel het gerenommeerde ESF. De skileraren zijn zeer begaan met de kinderen en spelenderwijs leren ze skiën. Voor een moeder is het erg fijn om te zien en te horen dat de kinderen zo’n plezier hebben. Wanneer de kinderen al wat meer ervaring hebben zijn met name de pistes rond Biolay stoeltjeslift zeer geschikt. Glooiend en niet al te druk. Bovendien hebben veel stoeltjesliften in het gebied een veiligheidssysteem zodat de kids er niet uit kunnen vallen.

© Nikki Casleton

Tal van andere activiteiten voor kinderen

Zijn de kinderen na de skiles nog niet moe dan valt er nog veel meer te beleven in Courchevel. Het dorp beschikt over een ‘famille plus montagne’ label en heeft tal van activiteiten voor kinderen. Zo is er een 2-kilometer lange rodelbaan van Courchevel 1850 naar 1650. Ook is er onder meer een indoor ijsbaan, een 12-meter hoge klimmuur, een bioscoop, een indoorspeeltuin en een bowlingbaan. Aan deze activiteiten kleeft een prijskaartje. De glimlach van de kinderen is echter onbetaalbaar!

Conclusie: Courchevel is óók een familiebestemming

Na een heerlijke week in Courchevel vroegen mijn kinderen: “Gaan we volgend jaar alsjeblieft weer naar Courchevel mama?”. Mijn antwoord was, zonder ook maar enige twijfel, ja. Wanneer je in Courchevel 1850 verblijft zijn er wel een paar zaken om rekening mee te houden. Het is een groot dorp en wanneer je kinderen niet het zelfde skiniveau hebben leg je flink wat meters af. De jongste moet naar het kinderland en de ander heeft al skiles hoger op de berg. Daarnaast is er ook flink wat verkeer in het dorp. Dus let goed op wanneer de kinderen spontaan een sneeuwballengevecht beginnen!

Aangezien mijn ouders gek zijn van skiën, werd mijn liefde voor wintersport al op 4-jarige leeftijd in het Oostenrijkse Obergurgl aangewakkerd. Eenmaal per jaar op skivakantie was voor mij niet genoeg. De tranen rolden over mijn wangen wanneer ik bergen langzaam uit het oog zag verdwijnen vanaf de achterbank in de auto.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen