Skip to navigation Skip to main content

Live vanuit het Pitztal (videoreport)

6383 - Live vanuit het Pitztal (videoreport) (1)

Ook in Oostenrijk is het lente. De temperaturen zijn mild en de zon heeft veel kracht: heerlijk! Maar het weer kan ook ineens helemaal omslaan, dat bleek de afgelopen dagen. Vrijdag scheen de zon volop, terwijl het gisteren sneeuwde. De Snowplaza Ski Safari is dit weekend in het Pitztal in Tirol. We bezoeken de 3 skigebieden: Hochzeiger, Rifflsee en natuurlijk de Pitztaler Gletscher.

Zonovergoten vrijdag

Op vrijdag skiën we in het hoogste skigebied van het Pitztal: op de gletsjer. Het is prachtig weer. Er is nergens een wolkje te bekennen en de temperatuur is aangenaam, niet te warm en niet te koud. De pistes zijn – zoals je kunt verwachten op deze hoogte – perfect. Qua drukte valt het ook reuze mee. Gletsjers zijn vooral in de herfst druk bezocht, terwijl je nu in de lente alle ruimte hebt om je bochten te draaien. Genieten dus.

Hochzeiger op zaterdag

De zaterdag begint bewolkt en grijs. Vandaag bezoeken we het skigebied van Hochzeiger, dat een stuk lager, aan het begin van het dal ligt. We zijn benieuwd hoe de pistes hier in het voorjaar zijn, aangezien de zon er flink op de hellingen kan schijnen. En het verschil met de gletsjer voel je natuurlijk. De zuidhellingen zijn behoorlijk ijzig, terwijl de oost- en noordhellingen heerlijk zijn. Het wordt uiteindelijk een grijze dag met wat lichte sneeuw. De winter is helemaal terug…

Genieten op het terras van het hoogste café in Oostenrijk op 3.440 meter

Mooie afsluiter van een perfecte dag: de dalafdaling vanaf de gletsjer

Vandaag: Rifflsee

Op deze laatste dag van ons bezoek aan het Pitztal gaan we naar het skigebied Rifflsee, dat vlakbij de gletsjer ligt. Ook dit skigebied ligt hoog, met pistes tot 2800 meter. Het heeft vannacht tot in het dal gesneeuwd, dus boven zal er een laag verse sneeuw op ons liggen te wachten. We hebben er zin in!

Later dit seizoen kun je meer lezen over de verschillende skigebieden in het Pitztal en de andere activiteiten die we er ondernomen hebben, waaronder ijsklimmen en snowbiken.

Zin gekregen in voorjaarsskiën in het Pitztal? Klik hier voor aanbiedingen vanaf € 190,- p.p. >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.