Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: schitterende skidagen

Vandaag hebben we nog te maken met wat lichte sneeuwval in Oostenrijk en delen van Beieren. In de rest van het Alpengebied is het schitterend weer. Dit hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat momenteel boven Nederland ligt. Ook morgen en overmorgen is het nog prachtig weer in de Alpen. Zaterdag wordt het een ander verhaal. Dan trekt er vanuit het westen een depressie binnen en kan er wat sneeuw gaan vallen. Eerst alleen in delen van Frankrijk, maar later trekt dit neerslaggebied verder oostwaarts. Misschien is het daarom verstandig om tegen het weekend iets eerder uit de bergen te vertrekken.

Vrijdagavond sneeuw

Morgen is het, misschien met met uitzondering van het Salzburgerland, zonovergoten in de Alpen. Nadeel is dat de temperaturen op de 1500 ruim boven het vriespunt liggen. De koudste temperaturen zijn de komende dagen voor Oostenrijk. Vrijdag is het opnieuw genieten, volop zonneschijn en ideaal weer om op de piste te staan. Houd er wanneer je in de Franse Alpen of het zuiden van Zwitserland zit wel rekening mee dat het vrijdagavond begint met sneeuwen. Zaterdagochtend kan hier zomaar 10 tot 20 centimeter sneeuw zijn gevallen. Met name op de eerste kilometers vanuit het wintersportdorp kan dit voor problemen gaan zorgen.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.