10 maart 2015 door Gastredacteur in 'Skigebieden onder de loep''

Reith im Alpbachtal

Door: Mareijn de Wit. Reith im Alpbachtal is een perfect skigebied voor beginnende skiërs met kleine kinderen. Met veel persoonlijke aandacht tijdens de skilessen en met kilometers aan wandelpaden is het gebied ideaal voor jong en oud. Voor de kinderen is er de Juppi Kids Club; hier zullen ze zich absoluut vermaken.

Meest charmante dorp van Oostenrijk

Reith ligt in de luwte, op een paar kilometer afstand, van het grote skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Het knusse dorpje, dat door de ANWB is uitgeroepen tot meest charmante dorp van Oostenrijk, ligt op een hoogte van 640 meter. De gondel brengt je vanuit het hartje van het dorp naar de top van de Reitherkogel op 1337 meter hoogte. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de Alpen.

Compact skigebied

Vanaf de top van de Reither Kogel liggen een vijftal pistes en een rodelbaan die voor vermaak en plezier zorgen. De beginnende skiërs kunnen terecht op de blauwe afdalingen. De brede skipistes bieden veel ruimte om de echte ‘ski schwung’ onder de knie te krijgen. Voor meer ervaren wintersporters, die op zoek zijn naar uitdaging, is er de Nord Abfahrt, een steile helling die vraagt om de nodige techniek. Voor de skiërs die nog meer beproeving zoeken is er op vertoon van de skipas een korte busrit mogelijk naar Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau waar meer dan 100 kilometer aan skiplezier op hen ligt te wachten.

Reith im Alpbachtal

Juppi Kids Club

In Reith im Alpbachtal staat het plezier voor kinderen voorop. In het sfeervolle skigebied leren de kinderen op een brede oefenweide de eerste bewegingen op de ski’s. Door het groot aantal skileraren in Reith kunnen de lessen in kleine skigroepen gegeven worden. Diverse Nederlandse skileraren stellen de kinderen op hun gemak en zorgen samen met de Juppi Kids Club voor allerlei leuke activiteiten, zoals wedstrijden of een quadtocht door de sneeuw. Een kinderfeest op de piste is de geweldige afsluiting van een mooie skivakantie. Meerdere malen tijdens het skiseizoen tonen de ervaren skileraren hun kwaliteiten aan de vakantiegangers. Zo wordt in het dal de piste aangepast tot een heus decor met een schans en aangekleed met vlammende fakkels. Wanneer de avond valt en de piste sfeervol is verlicht, tonen de skileraren hun kunsten op de schans en laten enkele bizarre ski trucs zien. Een show om je vingers bij af te likken.

Juppi Kids Club

Wandelen in het Alpbachtal

Voor fanatieke wandelaars is Reith im Alpbachtal de ideale locatie om de wandelschoenen aan te trekken. Langs bergweggetjes door de prachtige alpennatuur is er voor de fanatieke wandelaar meer dan 50 kilometer plezier. Verschillende gemarkeerde routes brengen hen op de mooiste plekjes van het authentieke skidorp.

Wandelen in het Alpbachtal

Authentieke après-ski

Na afloop van een drukke ski- of wandeldag kun je onderaan de piste genieten van de ondergaande zon onder het genot van Schnapps, Jägerthee of een Weissbiertje. Het terras van het Liftcafé biedt een ideale locatie voor een vrolijke après-ski met Tiroler muziek. Meerdere malen per maand worden hier Tiroleravonden georganiseerd, waar de echte Oostenrijkse cultuur weer naar bovenkomt. Eigenaar van het Liftcafé, Leonhard Thaler probeert hiermee de oude vertrouwde Tirolersfeer te laten herleven. “Het is een prachtig gezicht, wanneer een band gekleed in traditionele kledij, de wintersporters voorziet van de Tirolerklank. Het brengt een vrolijke sfeer onder de toeristen en het onderscheidt ons mooie dorpje Reith van vele andere ski gelegenheden.” Voor de Duitse Schlager of Hollandse meezing muziek loopt je vanaf het Liftcafé 100 meter de piste op naar de Juppibar, waar tot het begin van de nacht op de bar wordt gedanst.

Al met al is Reith im Alpbachtal een uitstekend authentiek skigebied voor beginnende skiërs met kinderen die met veel persoonlijke aandacht de kneepjes van de sport worden aangeleerd. Daarnaast is er makkelijk een uitstapje te maken met de shuttlebus naar het grotere skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in het Alpbachtal.

Kinderen Alpbachtal

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen